Teksas'ta hayatı felç eden soğukta mağaza sahibinden müşterilere büyük jest

İşletmenin yaptıkları bir müşterinin paylaşımıyla viral oldu

Mağazada yüzlerce kişi sıradaydı (Kin Man Hui / San Antonio Express-New)

ABD'nin Teksas eyaletinde geçen haftadan beri yaşanan kar fırtınası ve soğuk havalar hayatı felç etmeye devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olumsuz hava şartları nedeniyle sık sık elektrik kesintileri yaşanan eyaletteki Leander ilçesinde yer alan bir mağazada elektrikler gidince birçok kişi kasada kaldı.

H-E-B adlı mağazanın sahibiyse zor durumda kalan müşterilere güzel bir jest yaparak ürünleri ücretsiz almalarına izin verdi.

Müşterilerden Tim Hennessy'nin yaşananları Facebook sayfasında "Amerika'nın kalbi" adlı bir paylaşımla gündeme getirmesiyle olay sosyal medyada viral oldu.

Hennessy, sırada yüzlerce kişi olduğunu ve herkesin yaşanan acil durum için stok yaptığını, müşterilerin arabalarının ağzına kadar çocuk bezi, süt ve bisküviyle dolu olduğunu anlattı.

"Sonra bir anda anladık ki mağazadan ödeme yapmadan çıkmamıza izin veriyorlar" diyen Hennessy'nin paylaşımıyla yerel gazete Houston Chronicle da olayı haberleştirdi. Haberde işletmenin, eyalet yetkililerinin beceremediğini tek başına yaptığını ve halka yardımcı olabildiği yazıldı.

Müşterilerden Shelby Lasker ise 4 yaşındaki oğlu için aldığı malzemeleri eve götürebildiği için minnettar olduğunu belirtti.

Hennessy mağazadan çıkanların moralinin düzeldiğini söyleyerek "Herkes birbirine yardımcı olmaya başladı" dedi. Dışarıda yoğun kar yağışı olduğunu, bazı müşterilerin alışveriş arabalarının devrildiğini ya da kara saplandığını ama herkesin birbirine el uzatıp destek olduğunu söyledi.

Hennessy ayrıca şirketi arayarak satın aldığı ürünler için bir bağışta bulunmayı teklif ettiğini de sözlerine ekledi.


 

Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU