Singapur'da timsaha benzeyen, dev çeneli ve keskin dişli balık bulundu

Yetkililer canlının evcil hayvan olarak bakılıyor olabileceğini ve baş edilemeyecek kadar büyüdüğünde sahipleri tarafından doğaya salınmış olabileceğini söylüyor

Balık, Singapur'a özgü değil, ABD'nin güneyinden geliyor (Pen News/ Karen Lythgoe)

"Tarih öncesine ait" timsaha benzeyen devasa bir balık, Singapur'daki bir baraj gölünde kıyıya vurmuş halde bulundu.

İskoçyalı olan ama şu anda Asya'da yaşayan 31 yaşındaki Karen Lythgoe, balığın kalıntılarını MacRitchie Gölü'nün kıyısında saptadı. Lythgoe yaratığı keşfettiğinde "şoke oldu" ve onu tarih öncesine ait diye niteledi.

Yerel sakinler, bir timsah balığı gibi görünen ve 16 bin kilometre uzaktaki ABD'nin güneyine özgü balığı tanımlamakta güçlük çekti. Balığın buraya nasıl geldiğini merak eden yetkililer şaşkına döndü.

Söz konusu balık, insan için zehirli olan yumurtalar üretiyor ve besin zincirinin tepesinde yer alan bir yırtıcı. İstilacı türleri yaban hayatına izinsiz salmak, yerel çevrede ve halihazırda orada yaşayan canlılar üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.

Lythgoe balıkla ilk karşılaştığı anı şöyle anlatıyor:

Tahta kaldırım üzerinde halihazırda ona bakan bazı insanlar vardı ancak burası ne olduğunu görmek için çok uzaktı.

O noktadan bunun bir timsah olduğunu düşündük ama pek de öyle görünmüyordu, o yüzden daha yakından bakmak için yoldan çıktık.

Bir timsah değildi! Hayvanat bahçesinde görebileceğiniz bir şeye benziyordu. Büyük çene ve dişleriyle tarih öncesine ait gibiydi.

Diğer yandan 27 yaşındaki Imran Kassim bunun bir tür sürüngen olabileceğini düşündü. Kassim şunları söyledi:

Açıkçası tamamen bir timsah gibi görünüyordu çünkü vücudunun bir kısmı gitmişti. Muhtemelen Varanus cinsinden mutlu bir kertenkele tarafından yendi.

Epey garipti ama çenesi tamamen açık bir kertenkeleyle yeterince benzer görünüyordu. Bir balık olduğunu asla tahmin edemezdim.

Şehrin su dağıtım birimi (PUB) ve Milli Parklar Kurulu, canlıyı bir timsah balığı olarak tanımladıklarını ifade ettikleri ortak bir açıklama yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın öteki ucundaki bir baraja nasıl geldiğiyle ilgili kafası karışan yetkililer, hayvanın bir evcil hayvan olarak bakıldığını ve çok büyüdüğünde salındığını varsayıyor.

Yerel basın kuruluşlarının haberlerine göre, yerel balık tüccarları sadece 20 santimetre boyundaki yavru timsah balıklarını satıyor ve bu da yapılan açıklamayı makul kılıyor.

Yetkililer halka şunu hatırlattı:

Bu hayvanların doğaya salınması hassas sucul ekosistemimizi bozacaktır ve su kaynaklarımızın kullanıcıları için de tehlike arz edebilir.

Singapur yasalarına göre, hayvanları barajlara ve su kanallarına bırakmak 3 bin Singapur dolarına (yaklaşık 16 bin TL) kadar para cezasına çarptırılmanıza yol açabilir.

Balığın cesedi artık PUB tarafından kaldırılmış durumda.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU