Arap hemşire, son nefesini vermek üzere olan Yahudi korona hastasını Şema Yisrael duasıyla uğurladı

İbrahim Mahir, "Hasta dindar biriydi. Duanın hepsini tam olarak bilmiyorum ancak bu sözleri duymanın onun için önemli olduğunu biliyordum" dedi

Hastanın yakınları, İbrahim Mahir'e bu davranışı nedeniyle teşekkür etti (etirose/Twitter)

İsrail'de koronavirüs (Kovid-19) hastalarının kaldığı bölümde görevli bir Arap hemşire, son nefesini vermek üzere olan Yahudi adama Şema Yisrael duasını okudu.

Israil Hayom gazetesinin haberine göre, Ha'emek Tıp Merkezi'nde koronavirüs servisinin başhemşiresi İbrahim Mahir, ölmek üzere olan ve ailesinin yanına gelebilmesi için yeterli zamanı kalmayan Shlomo Galster için bir iyilikte bulundu.

Koronavirüse yakalanan Hasidik Yahudisi Galster, Afula'daki tıp merkezinde bir ayı aşkın süredir Mahir'in de yer aldığı bir ekip tarafından tedavi ediliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak kısa süre önce Galster'in durumu kötüleşti ve sağlık personeli İsrailli adam için artık fazla zaman kalmadığını fark etti.

Müslüman bir ailede yetişmiş olan Mahir, Galster'in yakınlarının muhtemelen zamanında yetişemeyeceğini anladı ve bu kişi için son bir görevi daha yerine getirmeye karar verdi.

Arap hemşire, hasta adama, Yahudilikte çoğu kişi tarafından en önemli dua olarak kabul edilen ve geleneksel olarak birinin ölümünden önce de dahil olmak üzere birçok durumda okunan "Şema Yisrael" (Duy, Ey İsrail) sözlerini okudu.
 


Israel Hayom'a konuşan Mahir, "Onun dindar biri olduğunu biliyordum. Ailesinin onunla birlikte dua etmesi önemliydi. Duanın hepsini tam olarak bilmiyorum ancak 'Şema Yisrael' sözlerini duymanın Galster için önemli olduğunu biliyordum" dedi.

Sonrasında hastaneye ulaşan ve yakınlarının bu duayı duyarak vefat ettiğini öğrenen Galster'in ailesinin, yaptığı iyilik için Mahir'e teşekkür ettiği belirtildi.

Galster'ın kızı, Israel Hayom'a verdiği röportajda, "Babam gördüğü özverili ilgiden, Mahir'e ve tüm ekibe ne kadar minnettar olduğundan sürekli bahsederdi" diye konuştu.


Independent Türkçe, Israel Hayom  

DAHA FAZLA HABER OKU