Bill Gates: Kovid-19 mutasyona karşı üçüncü doz aşı gerekebilir

Gates, Kovid-19 mutasyonlarına karşı mevcut aşıların yetersiz kalabileceğini savundu

Fotoğraf: AA

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mutasyonlarına karşı mücadele ve aşılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eşi Melinda Gates ile birlikte kurdukları Bill & Melinda Gates Foundation ile AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Novavax aşılarına maddi destek sağlayan Bill Gates, her geçen gün bir başka türü ortaya çıkan Kovid-19 mutasyonları ile ilgili mevcut aşıların yetersiz kalabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellikle araştırmaların Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarına karşı mevcut aşıların daha az etkili olduğunu gösterdiğini aktaran Gates, üçüncü bir aşı dozuna ihtiyaç duyulabileceği konusunda uyardı.

CBS gece haberlerinden Norah O'Donnell’a konuşan Gates, “Şimdiki tartışma şu ki, mevcut aşının süper yüksek bir haline mi ihtiyacımız var, yoksa tamamen aynı olan üçüncü bir doza mı ihtiyacımız var, yoksa modifiye edilmiş başka bir aşıya mı ihtiyacımız var? " dedi.

Gates şöyle devam etti: 

ABD’de üretilen, kullanılan ya da kullanılması planlanan beş aşının tümü mutasyonlara karşı değişiklik yapmayı planlıyor, bu durumda iki dozu olmuş kişiler üçüncü bir dozu olabilir. Sanırım, bu mutasyonların ABD'yi derinden etkilediğinde halkı korumak için mutasyonları da kapsayan bir aşıya sahip olmanın en doğru ihtimal olduğunu düşünüyorum.

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU