AK Parti'li Zengin'den çıplak arama iddialarına yanıt: Onurlu, ahlaklı kadın açıklamak için bir sene beklemez

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" diye konuştu

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis'te gündeme getirdiği çıplak arama iddialarına yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaları sert bir dille reddeden ve Gergerlioğlu’nun kendisini her platformada hedef gösterdiğini söyleyen Zengin, "Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size ve o kadınlara bir aferin geldi" ifadelerini kullandı.  

Zengin, "Vakti zamanında bu başörtüsü yasakları varken, malum FETÖ'cülerin başındaki adam ne demişti, "Başörtüsü füruattır" demişti. Sonuna kadar baltalamıştı. Şimdi ne kadar hapisanedeki FETÖ'cü kadın varsa başörtüsü savunucusu olmuşlar. Ben AK Parti Grup Başkanvekiliyim, FETÖ'cülerin malzemesi değilim" dedi. 

"Demek isteniyor ki, bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin buna müsaade ediyor. Siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Bu yetmiyor, ne kadar yurt dışına kaçmış FETÖ'cü varsa, beni Twitter'dan etiketleyerek haber paylaşıyor" diyen Zengin, "Ben bir avukatım ve hukuk kaidelerinin ne olduğunu iyi bilirim. Bütün hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir, hayatın içinde vardır. Hukuka uygun olarak yapılmıyorsa ben itirazın karşısında sonuna kadar varım. O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan Yardımcısı gitti ilan etti. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi" diye konuştu. 

Beştaş: Çok talihsiz buluyorum

AK Parti’li Zengin’in konuşmasına yanıt veren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Hüda Kaya’nın “FETÖ’cü denilerek hedef haline getirildiğini söyledi.

Zengin’in çıplak arama iddialarının gerçek olmadığını söylemesinin gerçeği yansıtmadığını öne süren Beştaş, “Çıplak arama maalesef var, bu mevzuattan kaynaklanıyor. Bizim yapacağımız bu yönetmeliğin kaldırılması için el birliğiyle, hele hele kadınlar olarak çalışmaktır. Bütün gruplara yine çağrı yapıyorum, çıplak arama kime karşı yapılırsa yapılsın işkencedir, onur kırıcıdır, kabul edilemez” dedi.

Zengin’in "Onurlu kadın, iffetli kadın bir yıl beklemez" sözünü de  çok talihsiz bulduğunu belirten Beştaş, “Bir kadın olarak karşımda olduğunuz için çok talihsiz buluyorum. Ben "iffetli kadın" ve "onurlu kadın" kadınların ayrılmasını asla kabul etmiyorum. Her kadın onurludur, her kadın iffetlidir, iffet bana sana göre değişmez, tamam mı? Bu subjektif bir kavramdır, bir kadın hakları savunucusu olarak bunu reddediyorum” dedi.

Zengin: Ya sabır ya sabır

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise HDP’li Beştaş’ıın sözlerine oturduğu yerden yanıt verdi.

Zengin, hakkındaki eleştiriler karşısında şu şekilde konuştu:

“Şimdi bakın Sayın Başkanım, ben bu konu için ya sabır, ya sabır, ya sabır. Ben bu şekilde hedef gösterilmeyi hak edecek hiçbir şey yapmadım. Çıplak aramayla ilgili kampanya mı yapmak istiyorsunuz, ben size diyorum ki kendi milletvekilleriniz üzerinden yapın; örneklerinizi öyle gösterin, kendi arkadaşlarınızı. Ben sizin kampanyanızın yüzü olamam. Bakın, kaldı ki ifadelerin tamamını partinize değil, kürsüde konuşan kişiye söyledim. Yerine geçerken ne diyor "Cevap veremiyorsunuz." Ne alakası var? Kaldı ki sabah söyledim, ben o dönemde rahatsızdım, Kovid geçirdim, hastanede yattım. Bir de doktormuş, hiç olmazsa hasta haklarını hatırlaması lazım; önce biraz düşünmesi lazım; ha, bunların hepsini kenara koyuyorum. Ben bu sözleri söylerken, yıllarca hak mücadelesi vermiş biri olarak, bir avukat olarak, hayatı insan haklarını savunmakla geçen biri olarak söylüyorum; insan haklarını savunan insanlar başka insanların hakkını hukukunu koruyarak bunu yapar. Kendi hukukunu anlatırken, başkasının hukukunu ayağının altına alıyorsan bir sorun vardır. Ben, hukukum ayaklar altına alındığı için cevap verdim, kürsüden bana saldırıldığı için ve söylediğim sözlerin tamamı başlangıçta kürsüde konuşanlar içindir”

"Beni duyan var mı bilmiyorum"

Özlem Zengin, sözlerinin Twitter'da gündem olması üzerine yaptığı paylaşımda, "Tokat yolundayım... TT olmuşum yine... Beni duyan var mı bilmiyorum.
Ama ümitliyim duyan anlayan yeter diyenler olucaktır. Karlı yollar şahit.." ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU