CHP'li Özel'den "Gara'ya giden vekil" yanıtı: Soylu trollüyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakan Soylu'ya tepki göstererek "Manipülasyon yapmaya mı gelmiş? Milletvekili soruyor açıklamıyor, gazeteciler soruyor açıklamıyor. Sorarsanız söylerim diyorsan, söylersin" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmalarından birinde Gara'daki şehitler üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiğini, daha sonraki konuşmasında ise Gara'da PKK tarafından şehit edilen vatandaşlara ilişkin sorumluluğun devlete ait olduğunu söylediğini belirtti. 

"Kötü giden işlerin tek sorumlusu Erdoğan"

Özel, "Prompter'a ne yazıldıysa okunuyor, bazı yazılanlarsa okunmuyor. Fahrettin 'Altunmakas', dünkü küfür, iftira ve hakaretleri makaslamış. Beni sansürlüyor komple. Kendisinden bahsedersem Anadolu Ajansı o kısmı hiç vermiyor. Bakanları, muhalefeti, herkesi sansürlüyor, döndü en son Cumhurbaşkanı'nı sansürlüyor. Prompter'a yazılanlar Cumhurbaşkanlığının sitesine konulamadı. Utanıyorsan söyleme, söylediysen utanma. Sorumluluğunu almayacaksan, orada bulunması sizi rahatsız ediyorsa söylemeyeceksin o zaman" sözlerini sarf etti.

Övünülecek bir şey olduğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mal edenlerin, işler kötü gittiğinde gündem değiştirmeye hakkı olmadığını söyleyen Özel, "ülkede kötü giden işlerin tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu" kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti'ye "kongre" tepkisi

Özgür Özel, cenaze olduğunda düğünlerin ve kutlamaların iptal edildiğine işaret ederek, "Gara'da 13 şehidi vereceksiniz, 3 askerimiz de operasyon sırasında şehit olacak, Ankara İl Kongresi'nde müzikleri çalacak, kahkahaları atacaksınız. Bu Anadolu insanının geninde, örfünde, töresinde, adetinde yok. İnanın hep birlikte ayıplıyoruz, utanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Baş eğmeyiz, baş veririz." dediğini anımsatan Özel, "Verdiğin baş garibanın, fakirin, yoksulun, güzel insanlarımızın evlatlarının başı. Ama Trump'ın karşısında nasıl baş eğdiğini de hepimiz biliyoruz" şeklinde konuştu.

Soylu'ya tepki

CHP Grup Başkanvekili Özel açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Gerçi bir HDP milletvekili çok yakın bir zamanda gitti, oralarda boy gösterdi. Onu da biliyoruz, nasıl boy gösterdiğini de biliyoruz" ifadesi hatırlatılarak sorulan soru üzerine şu yanıtı verdi:

Süleyman Soylu, ‘bir vekiliniz Gara’ya gitti, sorarsanız ismini açıklarım’ dedi. Soruyoruz, ismini açıklamıyor. Manipülasyon yapmaya mı gelmiş? Milletvekili soruyor açıklamıyor, gazeteciler soruyor açıklamıyor. Sorarsanız söylerim diyorsan, söylersin. Geliyor, kamuoyunu trollüyor gidiyor

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU