Kuzey Kore First Lady'sinin bir yıl gözlerden uzak kalmasının nedeni doğum mu?

Kim ve Ri'nin sahip olduğu çocuk sayısına dair çeşitli söylentiler dolaşıyor

Çiftin 16 Şubat'ta Pyongyang'daki konseri izlediğini gösteren görüntüler Kore Merkezi Haber Ajansı tarafından servis edilmişti (AFP)

Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un eşi Ri Sol-ju'nun neden uzun süre gözlerden uzak tutulduğuna dair bir iddia ortaya attı.

Yayın organı, Güney Kore istihbarat teşkilatına bağlı bir düşünce kuruluşunun perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Kim Jong-un'un eşinin doğum nedeniyle bir yıldan fazla süredir kamuoyunda görünmediğini ileri sürdü.

Kuzey Kore devlet medyası, geçen günlerde eski liderleri Kim Jong-il'in doğum günü münasebetiyle düzenlenen bir konserde Kim'in eşi Ri ile birlikte eğlenceli vakit geçirdiğini gösteren görüntüler yayımlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkenin First Lady'sinin uzun süre halkın karşısına çıkamaması, hamile olabileceği ya da koronavirüs endişeleri nedeniyle çocukları için kamuya açık faaliyetlerden kaçınabileceği yönünde spekülasyonlara yol açmıştı.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) ile bağlantılı bir düşünce kuruluşu olan Ulusal Güvenlik Stratejisi Enstitüsü, Kuzey Kore'yle ilgili günlük bir brifingde, "Ri Sol-ju görünüşe bakılırsa doğum nedeniyle bir yıl bir ay boyunca halktan uzak tutuldu" ifadelerini kullandı.

Kuruluş, "Hamilelik görüntüsünün Kuzey Kore'de en yüksek seviyede bir şahsiyetin sıradan insan gibi görünmesine yol açacak olması nedeniyle bu durumun halktan gizlenmeye çalışılmış olabileceğini" ileri dü ancak bu iddiayı destekleyecek herhangi bir ayrıntı vermedi.

Habere göre NIS salı günü kapalı kapılar ardında parlamenterlere yaptığı açıklamadaysa, Ri'nin ülkesindeki koronavirüs karşıtı kampanya nedeniyle halka açık faaliyetlerden kaçındığının varsayıldığını bildirdi. Teşkilat, Ri'nin görünüşe bakılırsa çocuklarıyla zaman geçirdiğini ve "olağandışı herhangi bir belirti tespit edilmediğini" ekledi.
 


Kim ve Ri'nin üç çocuğu olduğuna inanılıyor ancak aileyle ilgili ayrıntılı bilgi bulunmuyor.

Bazı uzmanlar, hakkında çok az şey bilinen Ri'nin isminin bile takma olduğunu düşünüyor.

Çiftin 2009'da evlendiği iddia edilirken, evliliklerinin 2012'ye kadar Kuzey Kore devlet medyası tarafından bildirilmemiş olması dikkati çekiyor.

Güney Kore basınına göre Kim'in babası Kim Jong-il'in 2008'de felç geçirdikten sonra bu evliliği apar topar ayarladığı söyleniyor.

Çiftin evliliklerinin birinci yılında anne baba olduğu, oğullarının 2010'da doğduğu tahmin ediliyor.

Kim Jong-un'a yakın isimlerden olan NBA efsanesi Dennis Rodman'ın Sun gazetesine anlattıklarına göre 2013'te Ri'nin bir kız çocuğu dünyaya getirdiği iddia ediliyor.

Güney Kore istihbaratıysa Ri'nin üçüncü çocuğunu Şubat 2017'de doğurduğunu savunuyor.


Independent Türkçe, Yonhap Haber Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU