Japonya'da salgın tedbirlerine uymayan bir milletvekili, özür dileyerek istifa etti

Milletvekili Şirasuka, salgına rağmen restoranlarda akşam saat 20.00'den gece yarısına dek kaldığını kabul etti

Fotoğraf: AA

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın önlemlerine rağmen gece dışarı çıkan iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) milletvekili Şirasuka Takaki, partisinden istifa etti.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Şirasuka, 10 Şubat'ta başkent Tokyo'nun Akasaka bölgesi ile Azabujuban bölgesindeki restoranlarda akşam saat 20.00'den gece yarısına dek kaldığını kabul etti.

Şirasuka, "Olağanüstü hal (OHAL) yürürlükteyken buluşma yerlerini ziyaret etmemden dolayı özür dilerim" ifadesini kullanarak, LDP'den istifa ettiğini ve Ekim 2021'de olağan seçim yarışında yer almayacağını söyledi.

İstifa eden diğer milletvekilleri

LDP Meclis İşleri Komitesi Başkanvekili Matsumoto Jun ve LDP'nin koalisyon ortağı Komeito üyesi Toyama Kiyohiko, "Evde Kal" çağrılarına uymadıklarını ve gece saatlerinde Tokyo'da dışarı çıktıklarını kabul ederek milletvekilliğinden şubat başında istifa etmişlerdi. 

Ülkedeki OHAL kapsamında eyaletlerde şehir karantinası ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıyor. Saat 20.00'den sonra ihtiyaç dışında halktan evlerinden çıkmamaları isteniyor.

Restoranlar, eğlence yerleri, mağazalar ve spor salonlarından en geç saat 20.00'de kapanmaları, alkol satışının da saat 19.00'dan sonra durdurulması talep ediliyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU