İmamoğlu, İBB’ye devredilen Kenter Tiyatrosu’nu inceledi: Varlığı kalıcı olacak

Şişli’deki Kenter Tiyatrosu’nda incelemelerde bulunan İmamoğlu, Türk Tiyatrosu’nun duayen sanatçıları Yıldız-Müşfik Kenter kardeşlerin adının burada yaşayacağını söyledi

Fotoğraf: İBB basın (arşiv)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 15 Ekim 2020 tarihli oturumunda oy birliğiyle aldığı kararla, Şişli'deki Kenter Tiyatrosu'nun Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyetini sürdürmesine karar verdi.

Yeniden yapım çalışmalarının başlayacağı Kenter Tiyatrosu’nda incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan tiyatronun İstanbul’un kültür-sanat yaşamında çok özel bir yeri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

Yıldız Hanım’ı kaybettiğimiz gün itibariyle, burada çok sıkı bir dayanışma ve iş birliğiyle hem ailesiyle hem Kenter Tiyatrosu’nun hamileriyle oturup konuşarak, gerçekten karşılıklı fedakarlıkla çok güzel bir iş birliği ürettik bugüne kadar. Artık Kenter Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin. Onların isminin ve onların kimliğinin yaşatılmasıyla bir sürece geçiş yapacak. Bu tabi İstanbul’un zenginliği. Bu zenginliğin, İBB çatısı altındaki varlığının çok değerli ve çok kalıcı olacağını düşünüyorum. Bu manada işimiz yeni başlıyor. Hep beraber düşünerek, ailesini, geçmişte bu tiyatroya hizmet etmiş bütün sanatçıları, onların düşüncelerini, anılarını katarak bir ortak akılla burayı tasarlayıp, hızlıca bir tadilatı ve bir imalat sürecini oluşturacağız. Bir nevi restorasyon gibi düşünebiliriz. Ve burada inşallah Kenter Tiyatrosu, perdelerini yine İstanbul halkına -umarım pandemiden hemen sonra- açacak hale gelecek. Çok hızlı hareket edeceğiz. Ben, heyecan duyuyorum. En hızlı ne kadar sürer terminini arkadaşlarımdan hızlıca alacağım ve bunu kamuoyuyla, ailemizle, tiyatronun kıymetli temsilcileriyle paylaşacağız. Beraber üreteceğiz, İstanbul halkına hediye edeceğiz.

Kenter: Çok heyecanlıyım, kelimeleri söyleyemiyorum

Müşfik Kenter’in kızı, Yıldız Kenter’in yeğeni Elvan Kenter ise şunları söyledİ:

Şu anda çok heyecanlıyım, kelimeleri söyleyemiyorum. Biz de çok heyecanlıyız, tiyatronun isminin, halamın, babamın bu şekilde devam etmesinden dolayı. Çok mutluyum” sözleriyle dile getirdi. Projeyi “olağanüstü” olarak niteleyen Mehmet Birkiye de “Çünkü, bu binanın her zaman devam etmesini, yaşamasını isterdi Yıldız Hanım. Sayın Başkan ve belediyenin diğer çalışanları da çok iş birliği içinde oldular ve 45 yıldır burada çalışan bir oyuncu, yönetmen olarak, buranın devam etmesi, bu fikir beni çok heyecanlandırıyor. Heyecanlandırmaktan öte, Türk Tiyatrosu’na çok büyük bir katkı yapacağını düşünüyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU