Erkekler de sonunda isyan etti: Yunan tanrısı gibi vücutlar yalan

Medyadaki mükemmel vücutlu erkek tasvirinden rahatsız olan erkekler harekete geçti

Fotoğraf: The Independent

Medyadaki gerçekçi olmayan erkek vücudu tasvirlerinin zihin sağlığına etkisine dikkat çekmek isteyen erkekler beden olumlama kampanyası başlattı.

Erkek sağlığı platformu Manual’in başlattığı ve Zihinsel Hastalıklar Farkındalık Haftası kapsamında yürütülen kampanya erkek vücudunun medyada daha iyi temsil edilmesini amaçlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aralarında transseksüel aktivisit Kenny Ethan-Jones, vitiligo hastası Beşir Aziz ve İngiltere’nin ilk büyük beden erkek mankeni Ben Whittaker’ın da bulunduğu 8 erkek kampanya için objektiflerin karşısına geçti.

Manual, reklamverenlerin iç çamaşırı ya da parfüm gibi en temel ürünleri satmak için erkeklerin Yunan tanrısı gibi gösterildiği modası geçmiş, sorunlu tasvirler kullanılmaktan kaçınmasını istiyor ve erkek hedef kitlesi olan markalara, vücut tipi ve etnik köken çeşitliliğini öven, tüm vücut şekilleri ve bedenlerindeki erkeklerin desteklendiği kampanyalar yürütmesi çağrısında bulunuyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 69’u markaların erkeklerin kim olduğunu doğru bir şekilde yansıtamadığını düşünüyor.

Manual’in yaptığı bir ankete göreyse, erkeklerin yüzde 78’i arkadaşlarının “tipik bir Gillette mankeni” gibi göründüğünü düşünmüyor.

Manual’in kurucularından George Pallis, reklamlardaki erkeklerin gerçeği yansıtmadığını şu sözlerle dile getiriyor:

“Reklamlara bakınca tüm erkeklerin karın kaslı, mükemmel miktarda kirli sakallı ve sürekli bronz tenli olduğunu düşünürsünüz. Bu tamamen gerçek dışı ve maskulenliğin gerçekte neye benzediğini yansıtmıyor.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU