Trump, bir sonraki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi seçmenin hala ilk tercihi

Katılımcıların yaklaşık yüzde 60'ı, Trump'ın Cumhuriyetçi Parti'nin geleceğinde ana bir rol oynamasını istediklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Senato'daki oylamayla azil yargılamasında aklanan eski ABD Başkanı Donald Trump, yapılan bir ankete göre, Cumhuriyetçi seçmenin hala ilk tercihi olarak yer alıyor.

Politico ile Morning Consult firmasının ortaklaşa yaptığı anket, 6 Ocak'taki Kongre baskınının sonrası Cumhuriyetçi seçimenin Trump'a yaklaşımını ortaya koydu.

Ankete katılanların yüzde 59'u Trump'ın Cumhuriyetçi Parti içinde ve partinin geleceğinde ana bir rol oynamasını istediklerini dile getirdi. Aynı ankette Cumhuriyetçilerin yüzde 81'i Trump'la ilgili olumlu görüş beyan ederken, bu oranın 6 Ocak'tan hemen sonra yapılan benzer ankete kıyasla arttığı belirtildi.

Söz konusu ankette Demokrat Başkan Joe Biden'ın iyi iş çıkardığını düşünenlerin oranı yüzde 62 olarak tespit edilirken, Demokratların yüzde 92'sinin, Cumhuriyetçilerin ise sadece yüzde 20'sinin Biden'a olumlu not verdiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

6 Ocak'ta Trump taraftalarının Kongre baskını sırasında, 1'i polis toplam 5 kişinin hayatını kaybetmişti.

Senato, azil istemiyle yargılanan eski Trump için Genel Kurul'da bir oylama yapmıştı.

13 Şubat'ta yapılan oylamada 57 senatör Trump aleyhinde oy kullanırken, 43 senatör ise Trump'ın suçsuz olduğu yönünde oy vermişti.

Böylece 100 sandalyeli Senatoda suçlu bulunabilmesi için en az 3'te 2 çoğunluğun oyu (67 senatör) gereken Trump, hakkındaki "halkı isyana teşvik" başlıklı azil suçlamasından aklanmıştı.

Trump, Senatodaki azil sürecinde aklanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada siyasi hayatına devam edebileceği mesajını vermiş ve "hareketimiz daha yeni başlıyor" yorumunu yapmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU