HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan İçişleri Bakanı Soylu'ya yanıt: Bu iddia kesinlikle gerçek dışı

Soylu, PKK tarafından alıkonulan bir askerle ilgili Buldan’ın “Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar" dediğini aktarmıştı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun PKK tarafından alıkonulan bir askerle ilgili “Biraz misafir edecekler, bırakacaklar” dediğini ifade ettiği HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan açıklama yaptı.

Buldan “Bu iddia kesinlikle gerçek dışıdır, saptırmadır ve kara propaganda amaçlıdır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldan, Gara'da 13 Türk vatandaşının şehit edildiği olayla ilgili Meclis'e bilgi veren İçişleri Bakanı Soylu'nun kendisi hakkında söylediklerine HDP resmi internet sitesi üzerinden cevap verdi.

"Bugün Meclis Genel Kurulu’ndaki Garê’ye ilişkin görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı, ismimi kullanarak, alıkonulan bir askerle ilgili, bir AKP milletvekiline ‘Biraz misafir edecekler. Bırakacaklar’ dediğimi iddia etmiştir. Bu iddia kesinlikle gerçek dışıdır, saptırmadır ve kara propaganda amaçlıdır” diyen Buldan, “Olayın doğrusu şöyledir” ifadesini kullanarak şunları anlattı:

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Grup Başkanvekili olduğum dönemde beni aradı ve alıkonulan bir askerin annesinin kanser hastası olduğunu ve oğlundan haber almak istediğini aktardı. Müzakere ve çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemdi. Konuyla ilgili olarak eğer bir bilgiye ulaşılabilirse mutlaka paylaşacağımı kendisine ifade ettim. Alıkonulan askerin sadece sağlığının iyi olduğu yönünde bir bilgiye ulaşıldı ve Çalık’a ‘Sağlığı iyiymiş. Umarım en kısa zamanda bırakılır. Biz elimizden geleni yapıyoruz’ şeklinde bir paylaşımda bulundum. Aramızda geçen diyalog bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar asla doğru değildir.

Soylu, TBMM’deki konuşmasında "Devlet burada üstüne düşen her şeyi yapmıştır. 'Bunları getirin, her türlü teminatı biziz' denildi. Şu MLKP'li gözaltına alınmış denildi, onu bırakın şu askerleri getirin denildi. Öznur Çalık burada. Siz Pervin Buldan'ı aradınız mı, aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki ‘biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU