Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof Karadağ: Okulların tamamen açılmasından yanayım

Kovid-19’un çocuklar için ciddi bir tehlike olmadığını savunan Karadağ, “Aileler gönül rahatlığı ile, endişe etmeden çocuklarını okula gönderebilirler” dedi

Fotoğraf: Twitter 

Eğitimde verilen ara tatili sona erdi. Öğrencilerin kimi ekran karşısında EBA programı ile kimi ise bilgisayar üzerinden uygulamaları takip ederek uzaktan eğitime kaldığı yerden devam etmek için ders başı yaptı.

Milli eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar ile ilkokullarda köy okulları yüz yüze eğitime dönen ilk grup öğrenciler oldu. Bakan Ziya Selçuk’un mart ayı başından itibaren diğer öğrencilerin kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmesinin planlandığını açıklaması ise çocuklarda Kovid-19 tutulumu konusunun yeniden gündeme getirdi.

Hastalığın çocuklarda önemli etkilerinin olmadığını belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof Dr. Bülent Karadağ, ailelerin endişe etmelerini gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Gazeteci Gökhan Kayış’ın Yotube kanalına konuk olan Prof. Dr. Karadağ, virüsünün okulların tamamen açılmasından yana olduğunu belirtti.

Çocuklarda ekstra bir durum yaratmadı

İstisnalar harici virüsün çocuklarda ölüme neden olduğuna yönelik bir bulgunun olmadığını belirten Karadağ, çocuklarda ölüm oranının on binde iki gibi çok düşük bir oranda seyrettiğini belirten Karadağ, çocuklarını taşıyıcı olduğuna yönelik de net bulguların olmadığını söyledi.

Yüz yüze eğitime geçilmesiyle özellikle kronik hastalığı olan öğrencilere yönelik endişelere değinen Prof. Karadağ şunları söyledi:

Salgın geldiğinde özellikle bizim en çok korktuğumuz özellikle solunum yönünden rahatsızlığı olan çocuklarda çok kötü geçecek diye korktuk. Ancak bu virüs ilginç bir virüs. Çocuklara dokunmadı ya da az dokundu diyelim. Üstelik hastalığı olan çocuklarda ekstra bir durum yaratmadı. Ağır astım hastaları mercek altına alındı. Hiçbirinde Kovid-19 geçirdiklerinde dahi sıkıntılı geçmedi. O nedenle aileler sakın ha sakın gönül rahatlığı ile endişe etmesinler hiçbir sıkıntı yok gönül rahatlığı ile gönderebilirler.

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU