Hukuk fakültelerine girişte aranan başarı sıralaması şartı 100 bine yükseltildi

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Bu değişikliğin, 2022 yılında yapılacak YKS sınavında uygulamaya girmesine karar verilmiştir" denildi

Fotoğraf: AA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Hukuk Fakültelerine girişte aranılan başarı sıralaması şartını yükseltti.

YÖK'ten yapılan açıklamada, yükseköğretim çağındaki gençlerin hukuk eğitimine talepleri giderek arttığına dikkat çekilerek, ülkede 47’si devlet, 37’si vakıf olmak üzere toplam 84 hukuk fakültesi olduğu belirtildi.

Hukuk fakültelerindeki asgari yeterlilikler konusunda alınan tedbirlere devam edildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Yeni YÖK olarak, hukuk fakültelerindeki eğitim ve öğretim programlarında aksaklığa yol açmamak için asgari yeterlilikler konusunda son derece hassas davranmaktayız. Bu hususu teminen ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerindeki hukuk fakülteleri için bir dizi tedbir almış olup, almaya da devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

Alınan tedbirlerden ilkinin "Asgari öğretim üyesi sayısı" olduğuna dikkat çekilerek, "Bir kısmı yeni kurulmuş bazı hukuk fakültelerine ise öğrenci kontenjanı tahsis edilmemiştir. Bu hukuk fakültelerimize öğretim elemanı yetiştirmek üzere anabilim dalları kurulmuş, bu anabilim dallarına atanan öğretim elemanları lisansüstü eğitimlerini tamamlamak üzere ülkemizin akademik kadro bakımından en zengin hukuk fakültelerine görevlendirilmişlerdir" denildi.

"Adalet Bakanlığının talebi de dikkate alınarak '2022-YKS’den itibaren' 100 bine yükseltildi"

Hukuk fakültelerine girişte istenen başarı sıralamasının değiştiğinin belirtildiği açıklamada şöyle devam edildi:

Yeni YÖK olarak, Adalet Bakanlığı ile işbirliği içerisinde hukuk fakültelerine yerleştirmedeki başarı sırası şartının yükseltilmesini önemsemekteyiz. Bu doğrultuda Adalet Bakanlığı’nın 23.09.2020 tarihli yazısında ilettiği talebi de dikkate alınarak hukuk fakültelerine yerleştirmedeki başarı sıralaması şartı, YÖK Genel Kurulu’nun 11.02.2021 tarihli kararıyla 2021-2022 yılı öğrenci yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere 125 binden 100 bine yükseltilmiştir.

2020-YKS’de, devlet üniversiteleri hukuk fakültelerine en düşük puanla yerleşen adayın başarı sıralaması 33 bin 813; vakıf üniversiteleri hukuk fakültelerine yerleşen en düşük puanlı adayın başarı sıralaması ise 125 bindir. Bu rakamlar başarı sıralaması şartının yükseltilmesinin önemine de işaret eden bir husustur.

Açıklamada, "Bu değişikliğin, 2022 yılında yapılacak YKS sınavında uygulamaya girmesine karar verilmiştir" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU