Engelli balığın yüzebilmesi için kıyafet tasarlandı

"Talihsiz balık, tankın dibinde baş aşağı duruyordu. Çünkü yüzme kesesinde tedavi edilemeyen bir bozukluk vardı"

Birleşik Krallık'ın Wolverhampton bölgesinde bulunan Garden Sanctuary isimli bir hayvan barınağının paylaştığı yürek burkan video, internette büyük beğeni topladı.

Videoda batmaması için can yeleğiyle donatılan engelli bir Japon balığı görülüyor. Sevimli hayvanı anmak için paylaşılan bir Facebook gönderisinde hayvan barınağı, balığın kısa süre önce hayatını kaybettiğini yazdı:

Bu miniği kaybetmemizin üzerinden birkaç ay geçti. Ailesinin yanındayken akvaryumun dibinde baş aşağı yaşıyordu. Ailesi ona yardım etmek için bize getirdi. Burada yaşam kalitesinin arttığına eminiz.

New York Post'un aktardığına göre balığı can yeleğiyle donatarak yüzmesini sağlayan kişi, Stacey O'Shea isimli Britanyalı bir kadındı.

Söz konusu hayvan barınağının işletmecisi olduğu bildiren O'Shea, minik balığa nasıl yardım ettiklerini anlattı:

Talihsiz balık, tankın dibinde baş aşağı duruyordu. Çünkü yüzme kesesinde tedavi edilemeyen bir bozukluk vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Balığın sahiplerinin kendisinden yardım istemesi üzerine O'Shea, normalde klima filtrelerinde kullanılan küçük plastik borulardan bir can yeleği yaptı. Balığın tamamen yüzeye çıkmaması için bu can yeleğine polistiren ismi verilen bir ısı yalıtım malzemesi ekledi.

Polistiren miktarını belirli aralıklarla değiştiren hayvansever, balığın akvaryumun farklı bölgelerinde ve su seviyelerinde yüzmesini sağlayarak evin tamamını görmesine de yardımcı oldu.

Diğer yandan O'Shea, engelli Japon balığının yüzmesi için cihaz geliştiren ilk hayvansever değil. Kısa süre önce ABD'li bir adam da 5 yaşındaki balığı için benzer bir can yeleği tasarlamıştı.

 

Independent Türkçe, New York Post, Garden Sanctuary

DAHA FAZLA HABER OKU