Evinin önü kardan temizlensin diye cinayet itirafında bulundu

Polise ihbarda bulunurken, "kar küreme araçlarıyla gelmezseniz ulaşamazsınız" demeyi ihmal etmedi

Ukrayna'da kötü hava koşulları elektrik kesintilerine yol açmıştı (AFP)

Kar yağışı dünyanın pek çok bölgesinde etkisini sürdürürken Ukrayna'da bir kişi, evine giden karla kaplı yolu temizletmek için sıradışı bir yöntem seçti. 

Adı açıklanmayan adam, cumartesi akşamı kendisinin, annesinin partnerini bıçaklayarak öldürdüğüne dair asılsız bir ihbarda bulundu. Yolların kapandığını söyleyerek polis ekiplerinin kar küreme aracıyla gelmeleri gerektiği konusunda da uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis sözcüsü Yuliya Kovtun, ihbarda bulunan kişinin aksi takdirde "kendisine ulaşmanın hiçbir yolu olmadığını" söylediğini belirtti. Polislerin SUV model araçlarla şüphelinin evine gittiğini ve bu yüzden kar küreme araçlarına gerek duyulmadığını belirten Kovtun, şöyle konuştu:

Polis ekipleri eve gittikten sonra bahsi geçen yakının evde sapasağlam olduğunu tespit etti. Ona hiç kimse saldırmamıştı.

Polis sözcüsü, "katilin" asılsız ihbarda bulunduğunu hemen kabul ettiğini ekledi.

AFP'nin haberine göre, belediye yolları temizleme çalışmaları yapsa da ihbarı yapanın bunu yeterli bulmadığı açıklandı. Söz konusu kişiye asılsız ihbardan 119 grivna (yaklaşık 30 TL) para cezası verildi.

Ukrayna'da kötü hava koşulları bir süredir devam ediyor. Yetkililer 11 Şubat'ta kar fırtınasının meydana geleceği konusunda uyarmış ve ardından yoğun kar yağışı yaşanmıştı. Kar kalınlığı pek çok yerde 15 ila 20 santimetreye ulaşırken Lviv 90 santimetreyi görmüştü.

 

Independent Türkçe, Unian

DAHA FAZLA HABER OKU