Anket ortaya koydu: Cumhuriyetçilerin yüzde 29'u Trump'ı gizli savaşçı ilan eden QAnon teorisine inanıyor

Eski başkan tarafından defalarca övülen asılsız komplo teorisinin ülkede milyonlarca taraftarı var

QAnon komplo teorisini destekleyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor (AFP)

ABD'li bir düşünce kuruluşunun yayımladığı yeni anket, ülkedeki her 10 Cumhuriyetçiden yaklaşık 3'ünün QAnon komplo teorisiyle gündeme gelen temelsiz iddiaya inandığını ortaya koydu.

Times of Israel'in haberine göre Amerikan Girişimcilik Enstitüsü'nün yaptığı araştırma, Amerikalı Cumhuriyetçilerin yüzde 29'unun, eski Başkan Donald Trump'ın "Demokratlarla Hollywood seçkinler tarafından yürütülen ve çocukların cinsel amaçla kullanıldığı bir gruba karşı gizlice savaştığı" iddiasına inandığını gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu düşünce, ABD'de milyonlarca taraftar kazanan ve Trump tarafından defalarca övülen asılsız QAnon komplo teorisinin merkezinde yer alıyor.

Söz konusu komplo teorisi geçmişte Cumhuriyetçi Kongre üyeleri Marjorie Taylor Greene ve Lauren Boebert tarafından da kabul görmüştü.

Religion News Service'e göre bu anket, Evanjelist Hıristiyanların yüzde 27'sinin temelsiz QAnon iddialarına inandığını da ortaya koydu. Ocak ayı sonlarında yapılan ankete 2 bin 16 kişi katıldı.

NBC News'ten Ben Collins kısa süre önce Facebook'taki QAnon topluluğu üyeleri arasında dolaşan bir teoriye dikkatleri çekmişti.

Söz konusu teoride, "Trump'ın aslında görevden hiç ayrılmadığı, hâlâ gizlice başkanlık yaptığı ve 'derin devlet'teki düşmanlarını Beyaz Saray'ın önünde halka açık şekilde astığı" gibi iddialara yer verilmişti.


Independent Türkçe, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU