Erbaş: Sağlıkçılardan sonra salgın sürecinin içinde en fazla yer alan bizim hocalarımız oldu

Salgın sürecinde Başkanlığın önemli faaliyetlere imza attığını söyleyen Erbaş, "Camilerimizde cemaatle namaz kılamadık ama minarelerden aylarca dualarla, salalarla milletimize manevi destek olmaya çalıştık" dedi

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Birimleri İstişare Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre; Erbaş, değişen dünya ve şartlarla ilgili endişeler, eleştiriler ve farklı yaklaşımların olabileceğini vurgulayarak, yöneticilerinin yeni şartları dikkate alıp teşkilatın misyon ve vizyonunu, Başkanlık personeline ve taşra teşkilatına benimsetmesine ihtiyaç duyduklarını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sağlık teşkilatından sonra en fazla bu sürecin içinde yer alan bizim hocalarımız oldu"

Kovid-19 salgınıyla mücadelede Başkanlığın önemli faaliyetlere imza attığını dile getiren Erbaş, "Yaşadığımız salgın sürecinde milletimizi teskin etmek, manevi güç ve moral vermek, tedbirlerin uygulanmasını sağlamak, vefa destek çalışmalarına katılmak gibi pek çok açıdan, teşkilatımız bu sürecin en aktif kurumlarından oldu" dedi.

Erbaş şöyle devam etti:

Diyebilirim ki sağlık teşkilatından sonra en fazla bu sürecin içinde yer alan bizim hocalarımız oldu. Bir yandan camiler ve cuma namazları konusunda olduğu gibi zor kararlar almak durumunda kaldık. Bunun yanında salalar, dualar, Kur'an kurslarımız, yayın araçlarımız, dijital mecralar gibi pek çok araç kullanarak vatandaşlarımıza destek olduk. Camilerimizde cemaatle namaz kılamadık ama minarelerden aylarca dualarla, salalarla milletimize manevi destek olmaya çalıştık.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU