New York savcıları, Trump'ın emlak anlaşmalarını mercek altına aldı

The Wall Street Journal'a göre Ladder Capital, 2012'den bu yana 4 mülk için Trump'a 280 milyon dolardan fazla borç verdi

Trump hakkında açılan soruşturmalara tepki göstermişti (AFP)

The Wall Street Journal'a göre Manhattan Bölge Savcılığı, Donald Trump'ın New York'taki mülkleriyle ilgili soruşturma başlattı.

Konuya bilgi sahibi kişiler gazeteye verdikleri röportajda, gayrimenkul yatırım ortaklığı Ladder Capital'e bağlı yan kuruluşların Trump'a sunduğu kredilerin savcılar tarafından araştırıldığının söylendiğini aktardı.

Söz konusu krediler, eski başkanın New York'taki en gösterişli mülklerinden bazıları için verilmişti. Bunlar arasında 5. Cadde'de yer alan Trump'ın en önemli şirketi Trump Tower, Finans Bölgesi'nde bulunan art deco bir gökdelen, Columbus Meydanı'ndaki otel ve kat mülkiyeti binası Trump International Hotel and Tower ile Manhattan'ın Doğu Yakası'nda bulunan Trump Plaza apartmanı vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Wall Street Journal'a göre Ladder Capital, 2012'den bu yana 4 mülk için Trump'a 280 milyon dolardan (yaklaşık 2 milyar TL) fazla borç verdi.

Trump'ın ve Trump Organization şirketinin avukatları, soruşturma hakkında The Wall Street Journal'a değerlendirmede bulunmayı reddetti.

The Independent yorum için Trump Organization'ın yanı sıra Manhattan Bölge Savcılığı ofisiyle temasa geçti.

Eski başkan, hakkında açılan soruşturmaları, Demokrat Partili Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance liderliğinde yürütülen yandaş bir "cadı avı" olarak nitelendirmişti.

Trump'ın avukatları bu soruşturmaları daha önce, Trump'ın tüm başkanlığı boyunca halktan sakladığı vergi beyannamelerini görmek için bir "zarf atma" girişimi olarak tanımlamıştı.

Yüksek Mahkeme, Temmuz 2020'de aldığı kararla, Trump'ın vergi beyannamelerini bölge savcılığı ofisine teslim etmesi gerektiğine hükmetmişti. Bunun üzerine eski başkan karara itiraz etmiş olsa da Yüksek Mahkeme'nin davayı tekrar görüp görmeyeceği henüz belli olmadı.
 


Gündeme gelen inceleme, Manhattan Bölge Savcılığı'nın Trump'ın iş anlaşmalarına ilişkin açtığı en son soruşturma oldu.

Vance, Eylül 2019'da Trump'ın vergi beyannamelerini talep ederek Trump Organization'ın şehirdeki ticari anlaşmalarına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Geçen ay bu soruşturmanın, Trump'ın New York'un Westchester bölgesindeki Seven Springs mülkünü içeren anlaşmaları da kapsayacak şekilde genişletildiği ortaya çıkmıştı.

Diğer yandan Manhattan Başsavcısı Letitia James'in ofisi, Seven Springs mülküyle Finans Bölgesi'ndeki gökdelenin de aralarında bulunduğu 40 mülke dair kamu dolandırıcılığını araştıran ayrı bir soruşturma açmıştı.

Eski başkanın avukatları, bu soruşturmanın da siyaset tarafından yönlendirildiğini söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU