ABD: Türk vatandaşlarının PKK elinde öldüğü haberi doğruysa, bu eylemi kınıyoruz

"NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz"

Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gara bölgesinde 13 Türkiye vatandaşının şehit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK hedeflerine yönelik düzenlenen "Pençe Kartal-2 Harekâtı" ile ilgili önceki gün yaptığı açıklamada kontrol altına alınan bir mağarada yapılan arama çalışmalarında 13 vatandaşın naaşına ulaşıldığını söylemişti. Akar, "Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir" açıklamasını yapmıştı.  Akar operasyonda 3 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini söylemişti.

Malatya Valisi Aydın Baruş 13 kişinin hava saldırıları sonucu öldüğü yönündeki iddiaların "yalanca ve alçakça bir provokasyon" olduğunu söylemişti. Hayatını kaybeden 13 kişiden 10'unun kimliğinin tespit edildiğini duyuran Malatya Valisi Baruş, Bu kişilerin 2015 ve 2016 yılları arasında PKK tarafından kaçırılan ve "yıllar boyunca Irak'ın farklı bölgelerinde gezdirilen kişiler" olduğunu söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU