Avustralya'da yeni trend: Neden tanımadıkları kişiler için bitki bırakıyorlar?

Yeni hareketin Facebook grubu 10 binin üzerinde üyeye ulaştı

Facebook grubunun üyeleri artıyor (Pixabay)

Avustralyalılar rastgele iyilik eylemleri düzenleyen bir kitle hareketi kapsamında tanımadıkları kişiler için bitkiler bırakıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 bin kişilik Plant Drop Australia (Avustralya Bitki Bırak) Facebook grubunun üyeleri, başkalarının bulması amacıyla farklı kamusal alanlara bitkiler bırakıyor.

Üyeler bitkilerini grubun adını, QR kodunu veya #happyplantdrop etiketinin yer aldığı bir notla bırakıyor.

Grubun açıklamasında şu satırlar yer alıyor:

Bir bitki al veya kendi bitkilerinizden birini sök. Bir saksıya koy. Ruhunun ve bitkinin 'Evet, işte burası' dediği güzel bir nokta bul ve bir yabancının bulması için bırak. Bunun için hepimiz çılgın şekilde heyecanlıyız; parçası olunacak en güzel şeylerden biri. Bunun parçası olan her bir kişiye teşekkür ederim. Kulağa garip gelebilir ama bitkilerin yaydıkları bu sevgiden gerçekten hoşlandıklarına inanıyorum. Bunu çok rahatça yapıyorlar. Onlardan öğrenecek çok şeyimiz var.

Grubun üyeleri, kamusal alandaki banklardan ve parklardaki rastgele noktalardan bitkilerin fotoğraflarını paylaşıyor. Bitkilerin bazıları kupalara ekilmiş, bazılarındaysa alıcılarının Sevgililer Günü'nü kutlayan özel notlar var.

 

 

Bitkileri bulan kişiler de keşiflerini gruptaki gönderileriyle paylaşıyor.

 

 

Grup üyelerinden biri "Bu küçük tatlı bitkiyi tam şimdi köpeğimizi gezdirirken bulduk, dayanamadık ve eve götürdük, BAYILDIK! Bulmamız için buraya kim bıraktıysa teşekkürler" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Başka biriyse "Bu küçük güzelliği çocukları parka götürdüğümde Honeywood Parkı'nda buldum. Ne kadar güzel bir şey, teşekkürler Plant Drop Australia, günümü şenlendirdiniz" diye yazdı.

Grubun kurucusu Micka Brown ABC'ye şunları söyledi:

Tanımadığınız birinin bir hareketi hayatınızı değiştirebilir. En çok sevdiğiniz bir bitkiyi seçin, nasıl yetiştireceğinizi öğrenin ve sevgiyi yayın. Bence bitkileri ne kadar çok severseniz, sevgi de o kadar yayılacaktır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU