Lüks geminin barmeni insansı robot olacak

Yeni çalışanın adı Rob

Rob içecek hazırlayabiliyor ve müşterilerle etkileşime girebiliyor (MSC Cruises)

Gemi turu şirketleri, sektörü harap eden iş yılının ardından müşterilerini yeniden kazanmaya çalışırken, bir şirket en azından kalıpların dışında düşünüyor.

MSC Cruises'ın bu sene hizmete açılacak yeni sancak gemisinde sıradışı bir çalışan, "insansı" robot bir barmen yer alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsmiyle müsemma barmen Rob, MSC Virtuosa'nın mürettebatında yer alacak.

Gemi turu şirketine göre Rob, geminin "fütüristik" barının arkasına yerleştirilmiş şekilde "alkollü ve alkolsüz özgün kokteyllerini hazırlayıp sunmanın yanı sıra aynı insan bir barmenin yapacağı gibi kişiye özgü siparişler de alabilecek. Bu sırada eksiksiz bir bar deneyimi için sesi ve insana benzer ifadeleriyle misafirlerle muhabbet edecek."

Kendini ürpertici düzeyde iyi "ifade edebilen" Rob, ayrıca İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Brezilya Portekizcesi, Çince ve Japonca olmak üzere 8 dil konuşuyor.

İçecek koyabiliyor, bunları karıştırıcıda hazırlayabiliyor, hatta süsleme bile yapabiliyor. Bununla birlikte siparişlere yetişememesi halinde ona yardım etmek için insan barmenler de hazır bulunacak.

Robot, MSC Yıldız Gemisi Kulübü (MSC Starship Club) adındaki barın estetiğiyle de uyumlu.

"Geleceğin uzay gemisinden" esinlenerek tasarlanmış mekanda ayrıca üç boyutlu hologramlar, bir dijital sanat duvarı ve Infinity dijital etkileşimli masa (Arcade1Up şirketinin ürettiği, aile oyunlarının oynanabildiği dokunmatik ekranlı bir masa -ed.n.) yer alacak.

Gemi turlarına olan ilgi, koronavirüs pandemisine rağmen uzun vadede azalmamış gibi görünüyor.

Yakın zamanda The Independent, biletleri 38 bin sterlinden (yaklaşık 370 bin TL) satılan bir dünya turunun bir günde dolduğunu bildirmişti.

Oceania Cruises'ın Insignia gemisinde sunduğu ve 2023'te başlayacak 6 aylık yolculukta, 4 kıta ve 33 ülkeye yayılan 96 noktaya gidilecek.

Şirkete göre mevcut 684 kamarının her biri saatler içinde kiralandı. Hatta bazı misafirler 218 günlük genişletilmiş bir seyahat için ekstra ücret bile ödedi.

Gemi, 15 Ocak 2023'te Kaliforniya eyaletinin San Francisco şehrinden demir alıp yaklaşık 6 ay sonra, 13 Temmuz'da dönecek.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU