Hindistan'da patlama meydana gelen havai fişek fabrikasının enkazından 8 ceset daha çıktı

Hindistan’da patlamanın ardından yahgın çıkan havai fişek fabrikasının enkazından 8 ceset daha bulundu. Ölü sayısı 19’a yükseldi

Fotoğraf: Twitter

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde bir havai fişek fabrikasında meydan gelen patlamanın ardından çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 19 oldu.

Yetkililer, Tamil Nadu eyaletine bağlı Virudhunagar şehrinde bir havai fişek fabrikasında dün meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktığını bildirdi.

Yangının söndürülmesinin ardından enkazda 8 kişinin daha cesedinin bulunmasıyla yaşamını yitirenlerin sayısının 19'a çıktığını kaydeden yetkililer, yaralanan en az 30 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başbakan Narendra Modi, olayın çok üzücü olduğunu ifade ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödeneceğini belirtti.

Ülkede yasadışı işletilen çok sayıda havai fişek fabrikası bulunuyor.

Geçen sene, bu eyaletin Cuddalore bölgesinde havai fişek fabrikasında çıkan yangında 7 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Madhya Pradeş eyaletinde 2019'da, bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada ise 23 işçi yaşamını yitirmişti.

Sakarya’daki patlamada 7 işçi ve temizlik sırasında 3 asker ölmüştü

Sakarya'nın Hendek ilçesinde kurulu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz günü meydana gelen ve olay yerine 50 kilometre mesafedeki kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın ardından hasar gören havai fişeklerin kontrollü şekilde patlatılması için taşınması sırasında meydana gelen ikinci patlamada ise 3 asker hayatını kaybetmiş ve kamyon şoförü ile 11 asker de yaralanmıştı.

Sakarya 1. Ağır Ceza mahkemesi’nde 5'i tutuklu 7 sanık hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ikinci duruşması 15 Mart’ta görülecek.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU