Sarıgül: Tek hedefimiz, iktidarın anahtarını AKP’den almak

TDP lideri Sarıgül, toplumda yeni bir iktidar arayışı gördüğünü partisinin her kesimini kucaklayarak yeni bir enerji ile yola çıktığını ifade etti

Fotoğraf: TDP Basın Birimi

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül,  “Artık tek hedefimiz var o da iktidarın anahtarını AKP’den almaktır” dedi.

Sarıgül, partisinin ‘Burdur İktidara Hazırlık Merkezi’ açılışında değerlendirmede bulundu.

Bir kesimin “Türkiye’de yüzde 30 yüzen oy var” dediğini ifade eden Sarıgül, “Türkiye’de yüzen oy yok, küsen oy var ve o küsen oylar inşallah Türkiye Değişim Partisi’ne gelecek” dedi.

TDP’yi demokrasi için kurduklarını kaydeden Sarıgül, “Toplumda yeni bir iktidar arayışı var. Bunu görüyorum. Türkiye Değişim Partisi toplumun her kesimini kucaklayacak yeni bir siyaset anlayışı ile yeni bir enerji ile yola çıktı. Yeni bir iktidar artık zorunlu olmuştur artık tek hedefimiz var o da iktidarın anahtarını AKP’den almaktır bunu sizlerle başaracağıma inanıyorum” diye konuştu.

Sarıgül siyaset anlayışını değiştirmek için yola çıktıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

Esnaflarımızın sorunlarını biliyorum çok mağdurlar, sıkıntıları son derece büyük, borç içinde kara kara düşünen esnaf kardeşlerim dükkanın kapalı aylardır soran yok senin için yollardayız. Çiftçi kardeşlerim kredi borcunu ödemekte zorlandığı için traktörünü satan mazot parası bulamayan tohum alamayan çiftçi kardeşlerim, senin için yollardayız. İşçi kardeşlerim, asgari ücretle 12 saat ter akıtan çoğu kez sigortası bile ödenemeyen her an işimi kaybederim endişesi taşıyan işçi kardeşlerim senin için yolardayız. Sanayicilerimiz, tüccarlarımız, girişimcilerimiz sizin sorunlarınızı biliyorum fabrikasını çalıştırmak için çırpınan ancak ürettiğini satamayan işçi ücretini, devlete vergisini, bankaya kredi faizini ödemek için her tülü zorluğa katlanan sanayici kardeşim senin için yolardayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU