Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: Ölü ve yaralılar var

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde bulunan bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu bazı kaynaklara göre 9 kişi bazı kaynaklara göre ise 12 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı

Yetkililer, patlama sırasında fabrikada 50 kişinin bulunduğunu belirtti / Fotoğraf: Twitter

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletine bağlı Chennai'nin yaklaşık 484 kilometre güneybatısındaki Virudhunagar ilçesine bağlı Acchankulam köyünde yer alan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İHA'nın haberine göre, olay yerine itfaiye ve ambulans sevk edildi. Virudhunagar'daki afet yönetimi ofisinden bir yetkili, "Bugün buradaki bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. 9 kişi hayatını kaybetti ve 33 kişi de yaralandı" bilgisini paylaşarak arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Bazı yerel kaynaklar ise ölü sayısının 12 olduğunu ifade ediyor.

Yetkililer, patlama sırasında fabrikada 50 kişinin bulunduğunu belirtti.

Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sakarya’daki patlamada 7 işçi ve temizlik sırasında 3 asker ölmüştü

Sakarya'nın Hendek ilçesinde kurulu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz günü meydana gelen ve olay yerine 50 kilometre mesafedeki kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın ardından hasar gören havai fişeklerin kontrollü şekilde patlatılması için taşınması sırasında meydana gelen ikinci patlamada ise 3 asker hayatını kaybetmiş ve kamyon şoförü ile 11 asker de yaralanmıştı.

Sakarya 1. Ağır Ceza mahkemesi’nde 5'i tutuklu 7 sanık hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ikinci duruşması 15 Mart’ta görülecek.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU