Tecrit sırasında otizmli oğlunu öldüren kadın süresiz olarak hastanede tutulacak

Yargıç, Dylan'ın tecridin "dolaylı kurbanı" olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi

Freeman strese bağlı olarak psikotik belirtiler geliştirdi (Metropolitan Police)

Koronavirüs için getirilen ilk tecrit önlemleri sırasında sinir krizi geçirip 10 yaşındaki engelli oğlunu boğarak öldüren bir kadına süresiz hastanede kalma emri verildi.

Dylan Freeman annesinin polise teslim olmasından sonra 16 Ağustos'ta Londra'nın batısındaki Acton'da ağzında sünger parçalarıyla boğulmuş halde bulundu. Oyuncakları yanına yerleştirilmiş ve üstü örtülmüştü, sırt üstü yatıyordu.

40 yaşındaki Olga Freeman, Old Bailey'de video bağlantısı aracılığıyla katıldığı davada azaltılmış cezai sorumlulukla birlikte adam öldürme suçunu kabul etti.

Yargıç Cheema-Grubb bunun "nadir ve hazin" bir vaka olduğunu söyledi.

Dylan 24 saat bakıma ihtiyaç duyuyordu. Otizm ve nadir bir genetik bozukluk olan Cohen Sendromunun yanı sıra Dylan dil ve iletişim konusunda önemli zorluklar çekiyordu. Haftanın 5 günü özel bir okula gidiyordu fakat geçen yıl uygulanan ilk tecrit önlemleri sırasında okula gidememişti.

Kıdemli yargıç, tecrit altında 10 yaşındaki bir çocuğa bakmanın Freeman'ın akıl sağlığını ciddi şekilde etkilediğini ve 2020 yazına gelindiğinde depresyon geçmişi olan 40 yaşındaki sanığın "aklının sınırına" ulaştığını ve "bitkin düştüğünü" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraliyet Savcılık Servisi (CPS) cinayete giden haftada Freeman'ın bir Mesih olduğundan bahsettiğini aktardı.

Yargıç Cheema-Grubb "Çok sayıda baskı sizi boğana ve zihniniz yoğun psikotik unsurlarla dolu yıkıcı bir hastalıkla boğulana kadar savunmasız bir çocuğa dikkat çekici derecede sevgi dolu ve kendini adamış bir anne olduğunuzdan hiç şüphem yok." diye konuştu.

Dylan'ın "normal yaşamın Kovid-19 salgını nedeniyle sekteye uğramasının dolaylı bir kurbanı" olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Psikiyatrist Dr. Martin Lock, Freeman'ın "Kovid-19 tecridi nedeniyle çok ağır stres altındayken psikotik semptomlar geliştirdiğini" belirledi. Raporunda, akıl hastalığının "Dylan'a bakmakta zorlandığı için önemli ölçüde kötüleştiğini" ve "Kovid-19 tecriti ve Dylan'ın okulunun kapanması nedeniyle kat be kat daha kötü hale geldiğini" söyledi.

Sanık, Dylan'ın bakımı için verilen desteği artırmak için Ealing Belediyesi'ne başvurmuştu fakat görünüşe bakılırsa konsey cevap verme konusunda "yavaş" kaldı. Duruşmada incelemenin sürdüğü ve kısa süre içinde sonuçlanmasının beklendiği söylendi.

Kraliyet Avukatı Savcı Gareth Patterson "Belediyenin oynadığı rol sanık için çok zor bir zamanda başka bir stres kaynağı gibi görünüyor." diye konuştu.

Ünlü kimselerin fotoğrafçılığını üstlenen babası Dean Freeman, Dylan öldüğünde İspanya'daydı. Davalıdan boşanmış olan Freeman ardı ardına gelen hükümetleri bazı kişilere "seslerini duyurma imkanı vermemek" ve hizmetlere "yetersiz destek ve finansman" sağlamak nedeniyle eleştirdi.

Freeman şunları söyledi:

Bir çocuğu kaybetmenin etkisi yıkıcı ve korkunç. Oğlum tatlı, sanatçı ruhlu, nazik ve sevecen biriydi. Dylan hayatımın tadıydı ve her zaman öyle kalacak.

Oğlumu özlüyorum ve onunla daha çok tatil geçirirdim, onu daha birçok sanat galerisine götürürdüm, onunla denizde yüzmeye giderdim. Son derece nazik, mutlu ve tatlı bir çocuktu. Seyahat etmeyi ve gördüğü her şeyi severdi. Onu kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok özlüyorum. 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU