Görüntüler viral oldu: İki saat boyunca konuşan öğretmeni hiç kimse duymadı

Öğretmen olayı anladığında bir müddet ne yapacağını şaşırdı

Koronavirüs nedeniyle geçilen uzaktan eğitim sisteminde birçok aksama yaşanmıştı (Reuters)

Singapur'da bir öğretim görevlisi, çevrimiçi ders sırasında mikrofonunu kapalı unutunca öğrenciler iki saatlik derste hiçbir şey duyamadı.

Singapur Ulusal Üniversitesi'nde matematik öğretmeni Wang, internet üzerinden verdiği dersin sonunda soru-cevap kısmına geçince beklemediği bir durumla karşılaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TikTok'ta öğrencilerden birinin paylaştığı ve viral olan videoda dersin sonunda öğrencilere anlayamadıkları noktalar olup olmadığını soran öğretmen, karşısında çıt çıkmayan bir sınıf buldu.

Sonunda öğrencilerden biri Wang'a bütün ders boyunca mikrofonu kapalı olduğu için hiçbir şey duyamadıklarını belirtti

"Dersin başladığı 6:08'den beri söylediğiniz hiçbir şeyi duyamadık" diyen öğrenciye Wang şaşkınlık içinde "Nasıl yani, kaçtan beri?" diye sordu. Öğretmen saatine baktığında 8:00 olduğunu gördü.
 

@queen_yx_

just a regular day of lecture on online school watch till the end !!!

♬ original sound - yx

 

Sonra durumun şokuyla olup biteni anlayamayan öğretmen, öğrencilerine dersin ne kadarını duyabildiklerini sordu.

Bu sefer de bir başka öğrenci "Yalnızca birkaç dakika bir şeyler duyabildik" dedi ve 6:08'den sonra iki saat boyunca dersi takip edemediklerini belirtti.

Öğretmen durumu anlayınca bir müddet ne yapacağını şaşırdı. En sonunda durumu kabullenerek bir başka tarihte telafi dersi yapacağını belirtti.

Öğrencilerden biri "Her yolu denedik, hatta kendisini cep telefonundan bile aradık" dedi.

Ancak Wang aramaların hiçbirini görmedi ve sorunu fark etmeden dersine devam etti. Öğrencilerden bazıları da durumun düzelmediğini görünce dersten ayrıldı.

Öğrenci, Wang'ın tüm dersi iPad üzerinden anlattığını ve "bu nedenle birçok sorun yaşanabileceğini" söylerken, olaydan sonra öğretmenin "artık ders verirken acil bir durumda kendine ulaşılabilmesi için telefonunu yanında taşıdığını" belirtti.

Üniversiteden henüz olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.


 

Independent Türkçe, Asia One, Indian Express 

DAHA FAZLA HABER OKU