İnce: CHP’ye tabela partisi demedim, ortada sadece tabela kaldı dedim

"Tabela partisi demek başka şey, ‘Partinin ilkeleri, omurgası, duruşu yok edildi’ demek başka bir şey"

Fotoğraf: AA

 CHP’nin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinden istifa ederken kullandığı ifade edilen bir cümleye açıklık getirdi.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan İnce, CHP’ye “tabela partisi” demediğini söyledi.

İnce, şu ifadeleri kullandı:

Benim CHP için ‘Tabela partisi’ dediğim yalanını söylediler. Ben böyle bir şey demedim. ‘CHP’nin ilkeleri yok edildi, değerleri silindi ve ortada sadece bir tabela kaldı’ dedim. ‘Tabela partisi’ demek başka şey, ‘Partinin ilkeleri, omurgası, duruşu yok edildi’ demek başka bir şey.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnce, Hakan’ın köşesinden CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a da eleştirileri yöneltti. Kendisine “Saray ağzıyla konuşuyor” diyen Öztrak’a İnce’nin yanıtı şöyle oldu:

Beni saray ağzıyla konuşmakla suçlayan Faik Öztrak’ın durumuna bir bakalım: 90 yıldır dede, baba, torun ya bakan ya milletvekili. Ya bakan oluyorlar, ya milletvekili...

Ama hiç ilçe başkanlığı yapmıyorlar, hiç il başkanlığı yapmıyorlar. Tepeden inme, Tekirdağ listesinin en tepesine yerleştiriliyorlar. İkinci sıradan itibaren ise önseçim yapılıyor. Yani birinci sıra hep onların hakkı.

Benim babam kamyon şoförü, dedem koyun çobanı. Ben buralara ilçe, il kongrelerinde çalışa çalışa, çarpışa çarpışa geldim.

Saray ağzını bilmem ben. Ben halkın dilinden konuşurum. Saray ağzı, aristokratların işidir.

Faik Öztrak gibiler, Cumhuriyet’ten hep alacaklı. Dede, baba, torun... Alacakları hiç bitmiyor. Hiç borçları yok.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU