Fuat Oktay: KKTC'ye 40 bin ilave aşı daha gönderiyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC'ye bugüne kadar 40 bin doz aşı temin ettiklerini belirterek, "Bugün inşallah 40 bin ilave aşı daha gönderiyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ersan Saner ile görüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretinin ikinci gününde temaslarına başladı. Oktay, resmi temasları kapsamında KKTC Başbakanı Ersan Saner ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Oktay ve Saner, ikili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçti.

Türkiye ve KKTC arasında 4 anlaşma imzalandı

Fuat Oktay’ın KKTC Başbakanı Ersan Saner ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından Türkiye ile KKTC arasında 4 anlaşma imzalandı.

Oktay ve Saner, imza töreninin ardından ortak basın toplantısına geçti.

Oktay: KKTC'ye 40 bin ilave aşı daha gönderiyoruz

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bugüne kadar 40 bin doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı gönderildiğini ve bugün 40 bin doz daha aşı gönderileceğini söyledi.

Salgınla mücadelede KKTC'ye Türkiye'den 15,5 milyon değerinde sağlık malzemesi ve gıda yardımı sağladıklarının altını çizen Oktay, bugüne kadar 40 bin doz Kovid-19 aşısı temin ettiklerini hatırlattı.

"Bugün inşallah 40 bin ilave aşı daha gönderiyoruz" diyen Oktay, “Türkiye’deki vatandaşlarımız için Kovid-19’la mücadele kapsamında hangi tedbirler alınıyorsa KKTC’deki vatandaşlar için de aynı tedbirleri alıyoruz. Aşı konusunda da böyle. Bu bizzat Cumhurbaşkanımızın talimatı” diye konuştu.

Oktay’a ziyaretinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç eşlik ediyor.

 

AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU