Murat Karayalçın: İttifakta HDP de olmalı

"Tüm dostlarımızla ilerlemeliyiz. Tüm dostlarımız yoksa da tek başımıza seçime girmeliyiz. Kısmi birliktelik olmaz, olmamalı"

Fotoğraf: AA

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın Murat Karayalçın, seçime girerken oluşturulacak ittifakta HDP’nin de olması gerektiğini ifade etti. Karayalçın, “Tüm dostlarımızla ilerlemeliyiz. Tüm dostlarımız yoksa da tek başımıza seçime girmeliyiz” ifadesini kullandı.

Sözcü’den İsmail Saymaz, Muharrem İnce’nin istifasının ardından Murat Karayalçın ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Karayalçın’ın CHP’nin kuracağı ittifakta HDP’nin de yer almasına dair görüşü dikkati çekti.

Saymaz’ın soruları ve Karayalçın’ın yanıtları şöyle:

İstifayı nasıl buldunuz?

Çok üzgünüm. İstifa edersen et ama bunlar doğru değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Heyetin görüşmeleri sürerken istifa geldi.

Sorma ya… O zaman bizimle niye konuştunuz? Madem bize geldiniz. Müdahalede bulunmamızı istediniz. Biz de sevgiyle karşıladık. Olur mu bu? Biz eski genel başkanlar olarak ne duruma düşeriz?

Eleştirileri var, Atatürk diyememek gibi…

CHP'nin Atatürk'ün temel değerlerinden koptuğunu söylemek çok doğru değil. Ağır bir suçlama. CHP'nin programında altın üçgen var. Bir köşesinde, Atatürk'ün devrimleri. Bir köşesinde Sosyalist Enternasyonal'in ilkeleri. Üçüncü köşesinde, Anadolu'nun felsefi değerleri. Bir CHP'li, üçgenin Atatürkçü köşesine yakın olabilir, bir başkası sol köşeye… Önemli olan, üçgen içinde olmaktır. Sen o köşede niye duruyorsun diye eleştirmeleri doğru değildir. Bir de Cumhuriyet'in altın üçgeni var: Üniter devlet, ulusun ve yurdun bütünlüğü.

İnce ve arkadaşları HDP'ye itiraz ediyor.

Üçgenin içinde olunduğu sürece herkesle konuşuruz.

İttifakta HDP de olmalı mı?

Kesin! Hiçbir dostumuzu bir yere bırakamayız. Tüm dostlarımızla ilerlemeliyiz. Tüm dostlarımız yoksa da tek başımıza seçime girmeliyiz. Kısmi birliktelik olmaz, olmamalı. O nedenle hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçiminde buna göre hazırlık yapmalıyız.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU