Mehmet Barlas: Ay’a gideceğiz

"Elon Musk adında bir kişi Mars'a koloni kurmayı planlarken, koca Türkiye Ay'a gitmeyi hayal bile edemez mi yani?"

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye’nin Ay’a gitme projesi hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. “Ay’a gideceğiz” diyen Barlas, “Elon Musk adında bir kişi Mars'a koloni kurmayı planlarken, koca Türkiye Ay'a gitmeyi hayal bile edemez mi yani?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, bugünkü köşe yazısında “Topluma yeni bir heyecan aşılamak konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde kim olabilir ki?” dedi ve özetle şu görüşlerini dile getirdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayran olmamak mümkün değil. Şu anda hafta sonları evden çıkmamızın yasak olduğu bir dönemde, uzaya gideceğimizi açıklıyor. İşin garip yanı, bazılarımızın bunu hafife ve hatta alaya almaları değil midir? "Lokantaya gidemiyoruz, Ay'a mı gideceğiz" diyerek aşağılık kompleksini seslendirenlere koyulacak teşhis bellidir: "Sizde aşağılık kompleksi yok, siz doğrudan aşağılık olabilirsiniz."

Barlas yazısında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

Ben size söyleyeyim. Ay'a da gideceğiz, daha ötesine de... Elon Musk adında bir kişi Mars'a koloni kurmayı planlarken, koca Türkiye Ay'a gitmeyi hayal bile edemez mi yani? Bırakın uzaya çıkmayı, yeni bir anayasa yapmaktan bile aciz mi bu millet? İşleri güçleri "Demokrasi" ve Özgürlük" demek olan kesimin, bunları yeni bir anayasa yerine Boğaziçi'nin Gezi heveslisi kesimlerinde aramaları normal mi yani?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU