WandaVision'ın Darwin şakası Billy'nin geleceğine dair ipucu veriyor

Disney+'ta yayımlanan dizide Vision'ın esprilerinden biri Billy'nin geleceğine dair önemli bir ipucu veriyor

WandaVision'ın yaratıcısı Jac Schaeffer dizinin sonunun "duygusal bir katarsis" yaratmasını istediğini söyledi (Disney+/Marvel)

*UYARI - Spoiler içerir*

Marvel hayranlarının yeni gözdesi, Disney+'ta yayımlanan WandaVision sürpriz yumurtalarla dolu ve hem Marvel Sinematik Evreni'ne hem de çizgi romanlara pek çok atıfta bulunuyor.

Screen Rant'in haberine göre Vision'ın esprilerinden biri oğlu Billy'nin çizgi romanlardaki geleceğine gönderme yapıyor. Dizi ilk başta Wanda ve Vision'ın huzurlu hayatlarını anlatıyor gibi görünse de hikaye ilerledikçe durumun böyle olmadığı, hem Westview'un hem de çiftin yaşantılarının ardında tuhaf şeyler olduğu ortaya çıkıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi Wanda ve Vision'ın ikizleri Billy ve Tommy'yi tanıttı ve her ne kadar dizi onların geleceğine dair ipuçları verse de Vision'ın yaptığı bir şaka özellikle Billy'nin hikayesine ışık tutuyor.

Vision, Wanda'ya Charles Darwin'in İnsanın Türeyişi'ni uykuya dalmasını sağlayacağını ümit ederek Billy'e okuduğunu söyler ama bu işe yaramaz ve Billy ağlar.

Bahsi geçen kitapta Darwin, insan evrimini ve temelde bir biyolojik cinsiyetin üyelerinin çiftleşmek için diğer cinsiyetten eş seçtiğini söyleyen cinsel seçilim teorisini detaylandırır. 

Bununla birlikte çizgi romanlarda Billy eşcinsel olarak tasvir ediliyor ve Genç Yenilmezler'in (Young Avengers) bir üyesi olan Hulkling'le ilişki yaşıyor.

Vision'ın bebek Billy'ye cinsel seçilim hakkında kitap okuması ve Billy'nin bundan hemen nefret ederek protesto etmesi Billy/Wiccan'ın hikayesine yapılabilecek belki de en ince atıf. Dizinin ilerleyen bölümlerinde de benzer atıflarda bulunması neredeyse kesin görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU