Selçuk Özdağ'a yönelik saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Görüntülerde saldırganlardan birinin Özdağ'a sopayla arkadan saldırdığı görülüyor

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın uğradığı saldırıya ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Özdağ'ın evinden çıkarken arkasından yaklaşan bir saldırganın Özdağ'a sopayla vurmaya başladığı diğer saldırganın ise Özdağ'ın şoförüne silah doğrulttuğu anlar kameraya yansıyor.

Özdağ'ın saldırganları uzaklaştırmak için havaya ateş ettiği de görüntülerde yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli "numara" demişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özdağ'a yönelik saldırıya ilişkin grup toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Gündeme gelmek için kendilerine saldırı organize edenler veya sudan sebeplerle ve kişisel anlaşmazlıklarla husumet çemberine sıkışanlar tavsiyem odur ki suç ve suçluyu uzaklarda araştırmasınlar.

Sicili kabarık bir siyasetçinin evinin balkonuna kamera yerleştirip kavga anını kayda aldırması sonrada dönüp masumiyet pozuna bürünmesi bununla da yetinmeyip ‘Bana saldırdılar’ çığırtkanlığına tevessül etmesi bildik bir numaradır. Film setlerinde görülebilecek bu numaralar eskimiş, alıcısı da kalmamıştır.

Savcı tehdit edilmişti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 5 şüpheli hakkında 11 yıl 9'ar aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemişti.

MHP’li ve ülkücü isimler, Özdağ’ın uğradığı silahlı ve sopalı saldırıyı soruşturan savcı Alparslan Tufan’a yönelik sosyal medyadan bir görsel tasarlayarak, “Serok Ahmet’in savcısı mısın?” ifadesini paylaşmışlardı.

Profilinde “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” yazan Ömer Şanlı, “Alparslan Tufan neyi amaçlamaktadır? Savcı Tufan’a bizim öncelikli tavsiyemiz hukuka riayet etmesi, devamında da el aleme erkeklik göstereceğim diye boğulacağı suda kulaç atmamasıdır. Serok Ahmet ve avenelerinin ülkücüler üzerinden popülerlik çalışmasına müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU