Ünlü rock solisti: Marilyn Manson, GoPro'yla eteğimin altını çekti

Müzisyen, Evan Rachel Wood'la "dayanışma" içinde kendi suçlamalarını dile getirdi

Ellie Rowsell, Wolf Alice isimli müzik grubunu 2010'da Joff Oddie'yle birlikte kurmuştu (AFP)

Wolf Alice'ten Ellie Rowsell, Marilyn Manson'ı eteğinin altını izinsiz filme almakla suçladı.

Evan Rachel Wood'un Manson'ı geçmişte istismarda bulunmakla suçlamasının ardından Mercury ödüllü rock grubunun solisti Britanyalı müzisyen, cumartesi günü (6 Şubat) Manson'a dair kendi deneyimlerini paylaştı.

Rowsell, şöyle tweetler attı:

Marilyn Manson'ı ifşa edenler ve Evan Rachel Wood'la dayanışma. İnsanların onu savunduğunu görmek üzücü. Manson'ın ahlaksızlığını ortalıkta sergilemesi ona kadınları istismar etme hakkı vermiyor!

Marilyn'le birkaç yıl önce bir festivalde sahne arkasında tanıştım. Grubuma yönelik iltifatları giderek daha da abartılı hale gelince davranışlarından şüphelenmeye başladım. Aşağıya bakıp bir GoPro'yla eteğimin altını filme aldığını görünce şoke oldum.

Manson'un tur menajerinin şarkıcının "her zaman bu tarz şeyler yaptığını" kendisine söylediğini iddia eden Rowsell devam etti:

Eğer her zaman bu tarz şeyler yapıyorsa ne diye bu kadar yıldır festival afişlerinde ismi en başta geliyor? Başarıları sebebiyle kadın düşmanlarına geçit vermeyi ne zaman bırakacağız? Kadınlar erkeklerin egemen olduğu dünyada, yani müzik endüstrisinde kendilerini güvende hissetmeli.

Bunları gündeme taşıyıp taşımama konusunda kararsızdım; ama Manson son açıklamasında ilişkilerinin "tamamen karşılıklı rızaya dayalı" olduğunu iddia etti. Eğer festivallerde gidip genç kadınların eteklerinin altını çekiyorsa, rızanın ne anlama geldiğini bildiğini düşünmüyorum. Cesaretin için teşekkürler Evan (kalp emojisi).

The Independent, yorum için Manson'un temsilcileriyle iletişime geçmeye çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta Wood, Manson'ın onu ayartarak 2007'de kendisi 18, Manson'sa 36 yaşındayken başlayan ilişkileri süresince "yıllarca" istismara maruz bıraktığını iddia etmişti.

Bir dizi başka kadın da; cinsel saldırı, psikolojik istismar ve şiddet, baskı ve gözdağının farklı biçimlerinin de dahil olduğu, Manson'a yönelik kendi suçlamalarını paylaşmıştı.

Suçlamalardan sonra menajerlik ajansı CAA ve plak şirketi, Manson'la ilişkilerini kesti. Müzisyen, American Gods ve Creepshow isimli televizyon dizilerinden de kovuldu.

Manson kendisine yöneltilen suçlamaları "gerçeğin korkunç çarpıtmaları" diyerek reddetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU