Karamollaoğlu: Cumhur İttifakı'ndan teklif gelmedi, gelse de önemi yok

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, "Bize herhangi bir şekilde gelin size bakanlık verelim, gelin size şu imkanları sağlayalım gibi bir teklifin, benim nokta-ı nazarımda önemli olmadığını düşünüyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalına katılarak açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, "Hiç dolandırmadan size soracağım. Size Millet İttifakı'nı bırakın Cumhur İttifakı'na katılın size bakanlık vereceğiz diyerek AK Parti'den teklif geldi mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Böyle bir teklif varsa doğrudan doğruya yapılır. Şurada şunu ifade etmek isterim; yani bize herhangi bir şekilde gelin size bakanlık verelim, gelin size şu imkanları sağlayalım gibi bir teklifin, benim nokta-ı nazarımda önemli olmadığını düşünüyorum. Çünkü, bakanlık dediğiniz şey ne? Cumhurbaşkanı'nın iki dudağı arasında. Bugün verir, yarın vermeyebilir. Yani bakanlığın herhangi bir önemi yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partimizin organları bellidir 

Karamollaoğlu, "partideki iktidarın tamamen Oğuzhan Asiltürk’ün eline geçtiği ve cumhur ittifakına kayıldığı" yönündeki söylentiler için de "spekülasyon" tanımını kullandı. SP lideri "Oğuzhan bey bizim büyüğümüzdür, ağabeyimizdir ama partiminiz organları bellidir" diye konuştu.

İttifak yanıtı

Karamollaoğlu ittifakların seçim kararı alınınca gündeme geleceğini belirterek "Bu bir koalisyon değil k,. ‘İttifak ettik’ desek ne olacak… ‘Söylemde mutabakat sağladık’ anlamına gelir. Seçim dönemine girmeden ittifak konusunun bir faydası yok" dedi.

Erdoğan'ın Asiltürk'e ziyareti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü 7 Ocak'ta evinde ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiltürk'le görüşmesine ilişkin şunları söylemişti:

'Geçmişte beraber olduğumuz bir büyüğümdür. 86 yaşında bir büyüğüm. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de şu anda buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum, yapacağım.'

Asiltürk'ten açıklama

Asiltürk, Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dair yaptığı değerlendirmede "İleride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU