Mısır, tatil beldesi Şarm El-Şeyh'in etrafına 35 kilometrelik duvar ördü

Şehre karayolundan girenler kamera ve tarayıcılarla donatılmış 4 kapıdan birinden geçmek durumunda kalacak

Kızıldeniz'in tatil beldesi Şarm El-Şeyh'teki büyük "Farsha" şezlong alanları yapılaşmasının genel bir görüntüsü (Reuters)

Mısır'da yetkililer, Şarm El-Şeyh turizm beldesinin etrafına yaklaşık 35 kilometre uzunluğunda, beton ve telden oluşan bir duvar inşa etti.

Yetkililer yapının, Sina Yarımadası'nın güney ucundaki Kızıldeniz'e nazır tatil beldesinin turizmini koruyacağını söyledi.

Tatil beldesini etrafındaki çölden ayıran duvar beton levha ve tel örgülerden oluşuyor.

Bazı levhaların üstü siyah barış sembolleriyle işaretlenmiş.

Turizm sektörünün önde gelen isimleri güvenlik önlemlerinin son yıllarda bir dizi hadiseyle sarsılan Sina'nın güneyindeki işleri artıracağını umuyor.

2005'te Şarm El-Şeyh'te gerçekleşen bombalı saldırılar onlarca kişiyi öldürerek Mısır'daki en ölümcül militan saldırılardan biri olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sina bölgesinin talihi 2015'te bir Rus yolcu uçağının bölgeye düşmesinden de kötü etkilenmişti.

Duvar örüldüğüne göre artık şehre karayolundan girenler kamera ve tarayıcılarla donatılmış 4 kapıdan birinden geçmek durumunda kalacak.

Şarm El-Şeyh, İslamcı militanların bir ayaklanma başlattığı Sina'nın kuzeyindeki Akdeniz kıyılarının yaklaşık 360 km güneyinde bulunuyor.

Güney Sina Valisi Khaled Fouda hafta sonu bir bölge turu esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada "Aralarındaki mesafe çok fazla, ayrıca Mısır'ın İkinci Ordusu'nun Kuzey Sina'yı, Üçüncü Ordusu'nun da Güney Sina'yı emniyete almasıyla müthiş bir güvenlik söz konusu" dedi.

Gelenler aranacak, güvenlik kameraları onları teşhis edecek, araçlar taranacak ve böylece şehre vardıklarında bütün bir arama operasyonundan geçmiş olacaklar.

Sahil beldesindeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirme çabaları kapsamında geçen yıl Şarm El-Şeyh'te Antik Mısır eserlerinin bulunduğu bir müze açılmıştı.

Kısa zaman önce şehirde Suudi Arabistan Kralı Salman'ın adını taşıyan bir üniversite de açıldı.

Koronavirüs pandemisinden önce Şarm El-Şeyh sık sık Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin katıldığı uluslararası zirvelere ev sahipliği yapıyordu.

Reuters'tan da yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU