Cüneyt Özdemir: İş döndü dolaştı çiftçi düşmanı, AK Parti yalakasına geldi

"Ben her çıkan telefonun son markasının almasını eleştirmeye çalıştım. Buna da kendimden örnek verdim, kendi yakın çevremden. Savurganlık dedim"

Gazeteci Cüneyt Özdemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın bir çiftçi ile diyaloğunu değerlendirirken kullandığı ifadelere gelen tepkilere yanıt verdi.

Mahir Ünal, geçen günlerde katıldığı bir televizyon programında kendisine bir çiftçinin “Bizi mahvettiniz” dediğini anlatmıştı. Ünal, çiftçiye şu ifadelerle yanıt verdiğini aktarmıştı:

Bir delikanlı geldi. 'Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz' dedi. 'Telefonunu alabilir miyim' dedim. IPhone 6. 'Kaça aldın' dedim. '3400 lira mı, 4500 lira' mı dedi, '24 taksitle aldım' dedi. 'İnternet paketi de var mı?' dedim. 'Var' dedi. 'Ayda kaç para ödüyorsun buna?' dedim. 'Ayda 450 lira ödüyorum' dedi. Sen burada, ayda 450 lira bu telefona ödeyebiliyorsun. Bu şu demek: Bizim kaynaklarımızı, finansmanımızı, üretim yeteneğimizi kullanma becerimiz demek.

“Abi sen de iPhone 6 kullanma”

Cüneyt Özdemir de YouTube’daki canlı yayınında bu ifadeleri şöyle değerlendirdi:

Mesela şimdi yeni iPhone 12 geldi. iPhone 12 pahalı bir şey. Ben bunu normal şartlarda almam bana bunu zaten Apple yolladı 'deneyimler misiniz' diye. Ama Youtube'da çekim yapıyorum, görüntüsü iyi anlamında alırdım ama şimdi bakıyorum yeni telefon çıkıyor herkes harıl harıl yeni telefon alıyor. Kimse 'dur biraz bekleyelim' demiyor. Herkes akıllı telefon alıyor ama çok akıllıca bir hareket değil bu kadar pahalı telefonları sürekli yenilemek. Ben Mahir Bey'in dediğinde hiç de tuhaf bir şey duymadım. Bir insan 'Ben mahvoldum, öldüm' diyorsa abi sende iPhone 6 kullanma yani. Ne yapacaksın. Ya da onu deme. 'Durumlar pek iyi değil' de. Tüketim toplumu insanı böyle bir yere doğru itiyor. Bir yandan 5 kuruş paran yok cebinde bir yandan da iPhone 6 alıyorsun.

Özdemir’in bu ifadeleri Twitter’da eleştiri konusu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Artık yoruldum”

Özdemir daha sonra Twitter'dan paylaştığı mesajlarla kendisine yönelik tepkiye şu ifadelerle yanıt verdi:

Bu gece de çiftçi düşmanı olmuşum ! Güler misin ağlar mısın? Linç is loading... Lafın yarısını alıp kısa videolarla manipüle et, et, et nereye kadar sürecek bu tür manipülasyonlar? Ben artık burada sürekli açıklama yapmaktan yoruldum. Yüreğinizin götürdüğü linçe gidin kardeşim!

“Bu linçler umurumda değil”

İstiyorlar ki bir cephede yer alalım. 'Ya hep ya hiç!' diyelim...Ya düşman ya dost olalım. Bu polarizasyonda aynı cephede olmayan herkes düşman ilan ediliyor. Her iki taraf için de... Benim bu ortada durmam da deli ediyor bu fanatikleri. Benim umurumda değil bu linçler...

“Yaw he he”

Ben her çıkan telefonun son markasının almasını eleştirmeye çalıştım. Buna da kendimden örnek verdim, kendi yakın çevremden. Savurganlık dedim. Döndü dolaştı çiftçi düşmanı Ak Parti yalakasına geldi iş... Bu deliler evinde her gün yayın yapınca artık alışıyorsunuz. Yaw He He!

“Vurun, hak ettim!”

31 yıldır hemen her gün canlı yayındayım. Bu tür yanlış anlamaları görünce kendimden şüpheye düşüyorum. Kimseye de kızmıyorum. 'Demek ki ben iyi anlatamamışım derdimi ' diyorum. Suç bende o yüzden. Yani, linçe devam. Vurun... Hak ettim!

“Evet, itiraf ediyorum”

Evet ya itiraf ediyorum Ak Partinin son 20 yıllık tarım politikalarındaki başarısızlığının sorumlusu benim! O yüzden gönül rahatlığı ile evire çevire beni dövebilirsiniz! No problem... Ayrıca teknoloji meselesi de benden sorumluydu. Vurun la...

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU