Harry Potter: Ron, gizli bir ölüm yiyen miydi?

Harry Potter serisinin dizisine dair haberler büyücülük evrenindeki maceralara dair tartışmaları yeniden gündeme getirdi

Ron karakterini canlandıran Rupert Grint ilk üç filmden sonra Harry Potter filmlerini izlemeyi bıraktığını söylemişti (Warner Bros)

Harry Potter dizisinin hazırlıklarının başladığına dair haberler pek çok hayranı heyecanlandırdı ve büyücülük evrenine dair süregelen tartışmalar yeniden gündem oldu. 

Bir hayran Harry Potter serisinin en sevilen karakterlerinden biri olan Ron Weasley'nin gizli bir ölüm yiyen olduğunu öne sürdü. 

Serinin en önemli üç karakteri Ron, Hermione ve Harry ilk olarak Hogwarts Ekspresi'nde tanışmış ve daha sonra üçü de Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun 4 ana binasından biri olan Gryffindor'a seçilerek arkadaşlıklarını perçinlemişti. Ve okuldaki serüvenleri boyunca neredeyse tüm zorlukları birlikte atlatmışlardı. Peki Harry'nin hemen yanı başında bir ölüm yiyen olması mümkün mü?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre düşüncelerini Reddit'te açıklayan hayran Ron'un kasıtlı olarak kendisini Harry'nin yakın arkadaşı ve Karanlık Lord'un müttefiki olarak her iki tarafla da çalışacak şekilde konumlandırdığını öne sürüyor. 

Lord Voldemort'un sadık takipçileri, Harry Potter evreninde ölüm yiyenler olarak biliniyor ve karanlık sanatları kullanıyorlar. Bahsi geçen teori Ron'un küçük yaşlardan itibaren giderek radikalleştiğini ve ikili Hogwarts'a ilk girdiğinde Harry'e neredeyse yapıştığını söylüyor. 

Hayran, teorisini destekleyebilmek için birkaç özel noktaya dikkat çekiyor. Eğer Ron bir ölüm yiyense Harry'nin geçmişine dair bilgi edinmek için fırsat kollayacaktı. Yeterince ilginç biçimde Ron, buluşmalarının hemen ardından Harry'e yara izini sormuştu.

Daha sonra Harry'le arkadaşlığını geliştirmek için çabalamış ve daha fazla bilgi edinmek için kendisine alan açmıştı. Ayrıca Ron'un faresi Scabbers, Voldemort'un sağ kolu Peter Pettigrew'un biçim değiştirmiş haliydi. 

Peter'ın kimliği açığa çıktığında Ron da herkes kadar şaşırmış görünüyordu. Hayran ayrıca Ron'un çataldili konuşabildiğine de işaret ediyor. 

Ancak bazıları açısından teoride ciddi boşluklar görünüyor. Örneğin Ron'un her iki tarafın da etkisi altında kalmasından ötürü içsel bir mücadele yaşadığına tanık olunmaz. Ayırca Ron, Harry'yi birçok kez teslim edebilecekken böyle bir hamlede bulunmaz.

Teorinin doğru veya yanlış olmasından bağımsız olarak görünüşe göre büyücülük evrenine dair çok daha fazla tartışma günyüzüne çıkacak ve farklı fikirleri karşı karşıya getirecek. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU