Kokpite sıradışı misafir

Günlerdir konakladığı tahmin edilen kedi, kokpitte görüntülendi

Koronavirüs için alınan önlemler uçakları atıl bırakırken, neredeyse her olumsuz olay gibi bundan da faydalananlar çıkıyor (Twitter/@ItayBlumental)

Pazar günü İsrail'in ulusal hava yolu şirketi El Al'ın Ben Gurion Havalimanı'ndaki deposunda bekleyen uçaklardan birine bakanlar, normalde pilotun olması gereken yerde güneşlenen bir kedi gördü.

Boeing 737-900ER yolcu uçağına giren görevliler, küçük yaramazın kokpite dişleriyle ve tırnaklarıyla zarar verdiğini saptadı. 


İsrail merkezli haber sitesi Ynet'in Tel Aviv muhabiri Itay Blumental, 4X-EHB kuyruk tescilli uçağın en son 24 Ocak'ta Dubai'yle Tel Aviv arasında sefer yaptığını ve o tarihten beri uçuşu olmadığı için aprona park edildiğini duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kedinin uçağın içine ne zaman girdiği bilinmese de, uçağın kapılarının en son ne zaman kapatıldığı düşünüldüğünde, bu sürenin iki hafta olması dahi mümkün. 

Türkiye gibi İsrail'de de sokak kedileri hem kentlerde hem de köylerde sıklıkla görülüyor. 

Daha önce de bir El Al uçağında kedi izlerine rastlanmıştı. Kasım ayında Hong Kong'a inen Boeing 787s tipi uçağın kabininde dört ayaklı hayvana dair kanıt bulunsa da kedi bulunamamıştı. World Israel News'ün haberine göre, 2007 ve 2004'te de uçakta serbest kalan kedilerin yakalanması için saatler boyu uğraşılmıştı.


Independent Türkçe, Simple Flying, World Israel News, Airline Haber

DAHA FAZLA HABER OKU