Kurtulmuş: Anayasa sadece AK Parti'nin ya da Cumhur İttifakı olarak yapabileceğimiz bir şey olmanın çok ötesinde

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Bütün siyasi partiler anayasa konusunda sınav veriyor. Herkesi bu sınava davet ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin "Bu anayasa meselesi sadece AK Parti'nin ya da Cumhur İttifakı olarak bizim yapabileceğimiz bir şey olmanın çok ötesindedir. Bütün siyasi partiler anayasa konusunda sınav veriyor. Herkesi bu sınava davet ediyoruz" diye konuştu.

Kurtulmuş, AK Parti Bayburt İl Başkanlığı 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada yeni anayasa tartışmalarına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yeni anayasa" çıkışının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de destek verdiğini hatırlatan Kurtulmuş şunları kaydetti:

Şimdi biz diğer partilerden de aynı şeyi bekliyoruz. Milli ve gerçekten güçlü, özgürlükçü bir anayasanın yapılabilmesi için buyurun herkes elini taşın altına koysun. Bu anayasa meselesi sadece AK Parti'nin ya da Cumhur İttifakı olarak bizim yapabileceğimiz bir şey olmanın çok ötesindedir. Bütün siyasi partiler anayasa konusunda sınav veriyor. Herkesi bu sınava davet ediyoruz. Milletin beklediği yeni, özgür, çağdaş ve demokrat bir anayasa yapmak için tam vakit bu vakittir, diyerek hep beraber ya Allah, bismillah diyerek bu defterin kapağını açıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'yi hedef aldı

Kurtulmuş bu çağrısının ardından "Milleti birleştirecek, bir araya getirecek olan biziz, onları başörtülü, başörtüsüz olarak ayıracak olanlar onlardır. Bu milleti kavgasız, gürültüsüz medeni milletler seviyesinin üstüne çıkarmak isteyen biziz, her konudan kavga ve tartışma çıkarmak isteyen onlardır. Bu milletin insanlarını demokratik ve güçlü bir Türkiye haline getirmek isteyen biziz, bu ülkenin insanlarını maalesef sokakları karıştıracak şekilde bir sel gibi dolaşanlar onlardır. Üzüm yemek isteyen biziz, bağcıyı dövmek isteyen onlardır. Kimi kastediyorum. CHP ve zihniyetini" ifadeleriyle CHP'yi de eleştirdi.

Kurtulmuş açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Onlar ne yaparsa yapsınlar cevabını verip hiçbir sözün altında kalmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Onların negatif gündemi ile asla gündemimizi zehirlemeyeceğiz. Onlar Türkiye'nin her meselesi isterler ki büyük sorunlar haline gelsin, sokaklar karışsın. Bizler ise sokakları karıştırmak isteyenlere inat insanların gönüllerini birleştireceğiz. Birlik içerisinde, kardeşlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU