Quentin Tarantino: Kuzuların Sessizliği'nin sonundan daha dehşet verici bir sahne çektim

"Başardığım en iyi şeylerden biri"

Ünlü yönetmen 10. filmini çektikten sonra emekli olmayı planlıyor (AP)

Quentin Tarantino Kuzuların Sessizliği'nin (The Silence of the Lambs) sonundan daha dehşet verici bir sahneyi yönettiğini düşünüyor.

Yönetmenin cesur iddiası, yeni bir podcast kaydı esnasında geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Empire'ın podcast'i için Edgar Wright'la oturduğu üç saatlik sohbet esnasında ikili sinemadaki ürkütücü sahneleri konuşuyorlardı ki Tarantino Bir Zamanlar Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) filminin Spahn Çiftliği kesitini öne çıkardı.

Gergin sahnede Brad Pitt'in canlandırdığı Cliff Booth, artık Manson ailesinin mesken tuttuğu metruk bir film setine varıyor.

Oradayken rehin tutulduğunu düşündüğü yaşlı çiftlik sahibi George Spahn'ın (Bruce Dern) durumunu öğrenmeye karar vererek tarikatı kızdırıyor.
 

brad.jpg
Tarantino, "Bir Zamanlar Holywood'da filminin "Kuzuların Sessizliği"nin sonundan daha korkunç bir sahne içerdiğini düşünüyor (Columbia Pictures)


Tarantino bunu "ben ve ekibimin şimdiye kadar başardığı en iyi şeylerden biriydi" ifadeleriyle tarif etti ve sahnenin Jonathan Demme'in 1991 tarihli korku filminin sonunda Clarice Starling'le Buffalo Bill arasındaki restleşmeden daha çok "dehşet" unsuru içerdiğini iddia etti.

Yönetmen şunları söyledi:

Gerilimle dehşet arasında fark var. Gerilim neyin gerçekleşeceğiyle ilgilidir. Dehşet neyin gerçekleşeceğini tamı tamına bildiğinizde ve bunu görmek istemediğinizde duyduğunuz korkudur. En kötü ihtimali düşünürsünüz.

Bahsi geçen Kuzuların Sessizliği kesiti "muhteşem" de olsa "bir öğesine itirazı olduğunu" söyledi.

Jodie Foster'ın öleceğini düşünmemiştim. Filmin o noktasında sahne Buffalo Bill'in Jodie Foster'ı öldürmesiyle bitseydi şaşırırdım. Bunun gerçekleşeceğini düşünemeyecek kadar çok film izledim. O anın içine daldım ama kafam hala film modunda çalışıyordu.

Sözlerini şöyle sürdürdü:

(Spahn Çiftliği) sahnesinin bu kadar etkili olmasının sebeplerinden biri, Cliff'in ölme ihtimali. Anlatı açısından, film açısından, her açıdan o kesitte hem ölebilirdi, hem de ölmesi dramatik açıdan mantıklı dahi olabilirdi.

Filmi ilk kez seyircilerle izliyorsanız bu, bence bir filmde yapılması çok zor bir şeyi başarıyor. Dehşet oluşturmayı başarıyor; seyircinin Cliff için ödü kopuyor. Sinema salonundaki hava değişiyor. Herkes koltuklarına yapışıyor ve gerçekten korkuyorlar.

Bir Zamanlar Hollywood'da 2019'da çıkmış ve yönetmenin şimdiye kadar gişedeki en büyük başarısı haline gelmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU