Bakan Varank'tan Boğaziçili öğrencilere: Lütfen örgütlerin, ideolojik saplantılı hocalarınızın sizi zehirlemesine izin vermeyin

Varank, Türkiye'de Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar üzerinden ikinci bir "Gezi" hayali kurulduğunu öne sürdü

Fotoğraf: AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Teknokar Savunma ve Havacılık AŞ Yeni Fabrika Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto gösterilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Varank, Türkiye'yi ana gündeminden ve rotasından saptırma gayretindekilerin olduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasalar çerçevesinde yapılmış bir rektör ataması üzerinden ikinci bir 'Gezi' hayali kurulduğunu savunn Varank, "Önce büyük bir heyecanla hükümetimizin pandemi sürecinde aciz düşmesini beklediler. Beklediklerini bulamayınca şimdi de ülkemizin başarılı üniversitelerinden olan Boğaziçi üzerinden kargaşa ve istikrarsızlık çıkarmak gayretindeler" dedi.

Varank açıklamalarına şöyle devam etti:

Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençler bizim geleceğimiz, göz bebeğimiz. Kimse gençlerle aramızı bozamaz. Vandallığı, marjinal grupların toplumun sinir uçlarına dokunacak tahriklerini, ideolojik dayatmalarla kendileri gibi düşünmeyen öğrenciler üzerinde oluşturulmaya çalışılan baskıları ve hele ki yüce dinimizin sembollerine yapılan hakareti kimse bize ifade özgürlüğü olarak yutturamaz. Bunu yapan cevabını da cezasını da alır. Bunlar aslında bir tükenmişlik sendromunun yansımaları. 

Gençlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli gençler, lütfen örgütlerin, özellikle ideolojik saplantı içinde bulunan hocalarınızın sizi zehirlemesine müsaade etmeyin.  Bu millet 28 Şubatı yaşadı, Gezi vandallığını gördü, 15 Temmuz kalkışmasını bastırdı. Bu saatten sonra Türkiye'nin tek bir gündemi var o da muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU