Taşgetiren: Çocuklarınız kopuyor be kardeşim sizden

“Aynı inanç değerlerini taşıdığınız evlatlarınız bile kopuyor sizden”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı kararıyla atanan Melih Bulu’nun ardından başlayan eylemlere yönelik sert müdahaleyi kaleme aldığı yazıda “Çocuklarınız kopuyor be kardeşim sizden. Aynı inanç değerlerini taşıdığınız evlatlarınız bile kopuyor sizden” dedi.

Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında Boğaziçi öğrencilerine yönelik sert polis müdahalesini eleştirdi:

El hak iyi dövüyorsunuz. Copla olmazsa sözlerinizle. Ağzınızdan “Terörist” lafı eksik olmuyor. “Vandal” mı demeli yoksa? Oradaki öğrencileri tanımlamak için daha başka aşağılayıcı kelime yok mu? Rektörü bir kere tayin ettik, bu tayin yetkisi kutsalımız, ona dokundurtmayız, o kutsalı koruma uğruna gerekirse her türlü güç kullanılır. İktidar çevrelerinden birisi “Ölümüne ölümüne” lafını bile kullandı bu ara. “Boğaziçi’nin dünyaca tanınmışlığı”nı kim takar! Herkes haddini bilecek! Zaten hafızalarımızda bir “Gezi heyulası” dolaşıp duruyor. Kimse bizim endişelerimizle oynamasın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Gençlerle iletişim dilimiz bu mu olacak?” diyen Taşgetiren, şunları sordu:

Bu üslubu evde çocuklarınıza karşı kullanın bakalım önce. Nasıl tepki alacaksınız? Cumhurbaşkanı iseniz, iktidarsanız, siyasetçi olarak “Temsil”e soyunmuşsanız, memleket halkı aileniz, gençler, çocuklar çocuklarınız sayılır. Çocuklarınız kopuyor be kardeşim sizden. Aynı inanç değerlerini taşıdığınız evlatlarınız bile kopuyor sizden. Ak Parti’nin oy kitlesinde gençlerin oranı düşmüyor mu? Evlatlar anne-babalarından farklı siyasi tavır geliştirmiyorlar mı? “Yaaa baba – anne şunlar da yapılır mı?” diye konuşmuyorlar mı?

“Kültür işini halledemedik” demediniz mi? “Eğitim işini halledemedik” demediniz mi? Tabanda “Aile sancısı” en derin boyutlarda tartışılmıyor mu? “Z kuşağı” ile ilişkiniz nasıl? Gençlerin yurt dışına gidiş çabası size ne söylüyor? İşsiz gençlerle iletişiminiz ne durumda? Her boyuttaki kimlik sancılarını “Terör, sapkınlık” boyutlarında mı ele almak gerekiyor?

Taşgetiren yazısını " Şu son Boğaziçi olaylarıyla ilgili ortaya konan Erdoğan - Bahçeli üslubunu sorun çözücülük açısından bir örnek olarak iletişim uzmanlarına ya da psikiyatristlere sormak birilerinin aklına geldi mi? Gençlerin üstü çizile çizile korkarım sıra kendi çocuklarımıza gelecek. Farkında mıyız?" ifadesiyle bitirdi.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU