Erdoğan: Eski Türkiye alışkanlığında olan üniversiteler, adım adım bu ülkenin üniversiteleri olduklarını anlayacaklar

Üniversitelerin görevinin millete hizmet etmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kişisel ve zümrevi çıkarlarını 'demokrasi ve özgürlük' maskesi altında pazarlayanların gerçek yüzlerini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde üniversite sayısının 207'ye, öğrenci sayısının ise 8 milyon 400 bine yükseldiğini belirten Erdoğan, "Bu sayıyla ülkemiz Avrupa'da ilk sıraya çıktı" dedi.

Erdoğan, yükseköğrenim bütçesinin 36 milyar liraya çıktığını da aktararak, "Kalite odaklı yapısal dönüşümler de gerçekleşti. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi temel amacımız eğitim kurumlarının kalite odaklı faaliyetler yürütmesi, bilimsel alanların desteklenmesidir. Üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetçi olması için yeni projeler üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tek tipçi anlayıştan uzaklaşan üniversitelerimiz, farklı değerler üretir hale gelerek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Hala Eski Türkiye'nin alışkanlıklarıyla devletten ve toplumdan kopuk bir şekilde inşa ettikleri hükümranlık alanlarını korumanın peşinde olanlar yok değil. Ama onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını, bu millete hizmet etmekle mükellef olduklarını anlayacaklar. Kişisel ve zümrevi çıkarlarını 'demokrasi ve özgürlük' maskesi altında pazarlayanların gerçek yüzlerini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz. 

Ülkedeki üniversitelerin başarısız olmasını isteyen yapıların da olduğunu öne süren Erdoğan, "Bunlara cevap Anadolu'daki üniversitelerin ulusal ve uluslararası düzeyde gösterdikleri başarı olacaktır" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU