Ahmet Hakan: Bir tek Kılıçdaroğlu olayın farkında

“Neden bütün bunları, bu netlikte söylemiyor da... Biraz kapalı bir anlatımı tercih ediyor? Neden olacak? Çünkü bu netlikte söylerse ‘çelik çekirdek tabanından’ tepki alacağını biliyor”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci eylemleriyle ilgili kaleme aldığı yazıda “olayın tek farkında olanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğu” görüşünü dile getirdi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ““Ben sevgili öğrencilerimize değil, onların anne ve babalarına seslenmek istiyorum. Karşımızda kontrolünü kaybetmiş bir siyasi iktidar var. Gerginlikten besleniyor. Bizler aklıselim sahibi olmak zorundayız. Sağduyu ile hareket etmek zorundayız. İktidarın değirmenine su taşımamak zorundayız” açıklamasını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ne demek istiyor Kılıçdaroğlu?” diye soran Hakan, şu görüşleri savundu:

Üç maddede anlatayım: BİR: Ben Kemal Kılıçdaroğlu olarak bir denklem kurdum. Bu denkleme göre benim AK Parti tabanından oy almam lazım. Saadet’ti, Davutoğlu’ydu, Babacan’dı... Bu yüzden ayaklarına gidiyorum.

İKİ: Benim bu denklemimin işe yaraması için Boğaziçi olaylarının bu sertlikte yaşanmaması gerekiyor. Polisle çatışmalar, sokakların karışması, Kâbe’li tartışmalar... Bunlar benim denklemimi bozar. Taktiğimi, stratejimi boşa çıkarır.

ÜÇ: Bu olaylar, sadece AK Parti tabanını değil, o tabanın çeperlerini de konsolide eder. Hatta toplumun çok geniş kesimlerinin bile AK Parti’nin arkasında hizalanmasına yol açar. Bu yüzden bu işin uzamadan bitirilmesi lazım.

Hakan, “Peki neden bütün bunları, bu netlikte söylemiyor da... Biraz kapalı bir anlatımı tercih ediyor? Neden olacak? Çünkü bu netlikte söylerse “çelik çekirdek tabanından” tepki alacağını biliyor. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Kendi taktik ve stratejisi açısından baktığımızda... Kemal Kılıçdaroğlu sonsuz haklı” diye yazdı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU