Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Özkan: Melih Bulu’ya destek verseydim…

"Ben atanırken protesto edilen şey, yöntemin kendisiydi. Beni protesto edenlerin sayısı şu anki sayıyla karşılaştırılacak düzeyde değildi"

Fotoğraf: haberler.boun.edu.tr

Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmed Özkan, halefi Prof. Melih Bulu’ya destek verdiğine yönelik iddiayı yalanladı. Özkan, Bulu’ya destek verseydi rektör adayı olmayacağının altını çizdi.

Sözcü’den İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Özkan ile yaptığı görüşmeye yer verdi. “Dün Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Prof. Dr. Melih Bulu, selefi Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın kendisine arkadan destek verdiğini ileri sürdü. Bu iddiayı Özkan'a sordum” diyen Saymaz’ın soruları ve Özkan’ın yanıtları şöyle:

Bulu'ya destek veriyor musunuz?

Ben kendisiyle ilk atandığı gün ya da bir gün sonra devir teslimden dolayı görüştüm. Uzunluğu 3-5 dakikadır. Destek verebileceğim görüşmemiz ve ilişkimiz olmadı. Aday olduğuma göre tercihimin ne olduğu ortada… Aleyhine veya lehine çalışacak değilim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sizce doğru bir atama mı?

Bu sürecin daha iyi ve şeffaf olabileceğine yönelik fikirler olabilir. Belki seçim daha ideal koşullarda sağlanabilir. YÖK'e sorumluluk düşüyor.

Siz de protesto edilmiştiniz değil mi?

Ben atanırken protesto edilen şey, yöntemin kendisiydi. Beni protesto edenlerin sayısı şu anki sayıyla karşılaştırılacak düzeyde değildi. Öğrencilerle konuştum. Bana hocalarımın desteği vardı. Üçüncü gün 500'ün üzerinde emekli ve görevli hocamızla değerlendirme yaptık. Bana yönelik protesto bir hafta sürdü.

Siz atansanız protesto olur muydu?

Bana karşı eylem yapılmasını beklemezdim.

Sizin döneminizde kampüse polis girdi mi?

Böyle bir manzara olmaması için çok uğraştım.

Öğrenciler haklı mı?

Bunlar Türkiye'nin en başarılı öğrencileri. Mezun olunca çok önemli kuruluşlarda görev alacaklar. Bu şekilde görülmek ve hitap edilmek istiyorlar. Bir beklentileri var.

Hiç polis çağırdınız mı?

Hiç gerek olmadı.

Şiddet endişesi yaşadınız mı?

Hiçbir zaman yaşamadım.

Bulu ne demişti?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dünkü köşe yazısında Bulu ile yaptığı görüşmeyi aktarırken şu ifadeyi kullanmıştı:

Kendisinden önceki rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan da Bulu kadar olmasa da başlarda tepki ile karşılanmıştı, o bu süreçte yardımcı oluyor mu, diye sorduğumda "Arkadan destek veriyor" demekle yetindi Bulu.

 

Sözcü, Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU