Kongre baskını sanığı, Meksika seyahati izni için mahkemeye başvurdu

“… İnandıklarım için ayağa kalktım. Size şunu söyleyebilirim, herkese söylüyorum, bunu hiç düşünmeden tekrar yapardım"

Kongre baskınında 5 kişi hayatını kaybetmişti (Reuters)

ABD'de 6 Ocak'taki Kongre baskınına katılmakla suçlanan Jenny Louise Cudd, iş amaçlı tatile gidebilmek için 1 Şubat'ta mahkemeye başvurdu.

Teksas'ta yaşayan Cudd, federal bir binaya izinsiz girmek ve taşkın davranışlar sergilemek gibi kabahat suçlarından yargılanıyor. Çiçekçi dükkanı sahibi kadın, ilk başta tutuklansa da kefaletle serbest bırakılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

USA TODAY'in elde ettiği mahkeme kayıtlarına göre, Cudd'ın avukatları, müvekkillerinin daha önce sabıka kaydı bulunmadığına dikkat çekti. Kendileriyle ve kefaletle serbest kalan kişileri kontrol eden görevliyle iletişim halinde kaldığını belirtti. 

Söz konusu görevli, Cudd'ın tatil planına itirazı etmezken savcılar konuya dair hiçbir görüş bildirmedi. 

Serbest bırakılma şartlarına göre, Cudd’ın Teksas dışına çıkmasına edilmesine izin verilmezken uluslararası seyahatlar için bir yargıcın izni gerekiyor.

Becky'nin Çiçekleri adlı dükkanın sahibi Cudd, izin verilmesi halinde Meksika'ya 18'le 21 Şubat arasında çalışanları ve eşleriyle "iş bağlarını güçlendirmek" için peşin ödenen tatile gitmeyi planlıyor.

 

e810ff47-c068-48fd-a264-005659c3e81a-cudd.jpg
Cudd, Meksika'daki Riviera Maya adlı tatil köyüne gitmeyi planlıyor (AP)

 

Cudd, Kongre baskınına katıldığını sosyal medyada yaptığı yayında doğrulamıştı. "Biz, Nancy Pelosi'nin (ABD Temsilciler Meclisi Başkanı) ofisinin kapısını kırdık" diyen Cudd sözlerine şöyle devam etmişti:

Bugün parçası olduğum her şeyden gurur duyuyorum. Bir sonraki seferde de parçası olacağım her şeyden gurur duyacağım. Ne olacağını göreceğiz.

8 Ocak'ta NewsWest 9'la röportaj yapan Cudd, "biz" derken kendisini kastetmediğini ve genel konuştuğunu belirtmişti. Baskındaki eylemlerine dair "Kongre binasına girişim tamamen yasal. Kimseyi incitecek veya herhangi bir mülke zarar verecek hiçbir şey yapmadım" ifadelerini kullanmıştı. Silah veya mühimmat taşımadığını da eklemişti.

2019'da Teksas eyaletindeki Midland şehrinde belediye başkanlığına adaylığını koyan Cudd, söz konusu görüntülerin yayılmasıyla 7 farklı ölüm tehdidi aldığını ve Google'da işyerine 500 olumsuz değerlendirme yapıldığını belirtmişti.

Cudd daha sonra "Yani yapmaya çalıştıkları şey beni iptal etmek çünkü inandıklarım için ayağa kalktım. Size şunu söyleyebilirim, herkese söylüyorum, bunu hiç düşünmeden tekrar yapardım" demişti.

 

Independent Türkçe, USA TODAY, NewsWest9, Law & Crime, MRT

DAHA FAZLA HABER OKU