Mustafa Yeneroğlu, istifa ettiği iddiasını yalanladı

Yaptığı paylaşımlar nedeniyle Cumhurbaşkanı'ndan tepki gördüğü ve istifa dilekçesi verdiği iddia edilen AK Partili Mustafa Yeneroğlu iddiaları yalanladı

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu / Fotoğraf: AA


AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinden istifa ettiğine yönelik iddiaları yalanladı.

Özellikle Avrupa ile ilişkiler ve insan hakları konusunda eleştirel yaklaşımlarıyla dikkat çeken Yeneroğlu'nun tavrının parti içinde rahatsızlık yarattığı iddia ediliyordu.

Cumhurbaşkanı Yeneroğlu'na tepki mi gösterdi?

10 Mayıs tarihinde yapılan AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeneroğlu'nu kastederek “Partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetiminden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir” dediği öne sürüldü.

İddianın sahibi Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat. 

Yeneroğlu: Off the record görüşmeyi düşük cümlelerle verdi

Fırat yazısında Yeneroğlu'nun kendisine şu sözleri söylediğini iddia etmişti: Keyfim yerinde değil, hiçbir siyasi hesap içinde değilim” diyerek başlayan Yeneroğlu, “Ben bugüne kadar eleştiri ve endişelerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hep paylaştım. Ancak toplum gün geçtikçe kutuplaşıyor. Benim gibi düşünmeyen, yaşamayan, bakmayan insanların da huzurlu olmasını istiyorum çünkü onların huzuru da benim huzurum. Ben kimse ile beraber hareket etmiyorum. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek istiyorum.”

Bu satırların sahibi olan Fırat'a, Mustafa Yeneroğlu'ndan tepki geldi.

Yazının yayınlanmasının ardından kişsel Twitter hesabından bir açıklama yapan Yeneroğlu, istifa ettiği haberinin doğru olmadığını belirterek Hande Fırat'ın off the record bir görüşmeyi teyit ettirmeden, hatalı bir şekilde ve düşük cümlelerle okuyucularına aktardığını savundu:

 

 


Fırat yazısında Yeneroğlu'nun istifa dilekçesini Cumhurbaşkanının özel kalemi Hasan Doğan ile AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e verirken "Sayın Cumhurbaşkanı benimle görüşmek istemeyebilir. İstediği zaman bu dilekçeyi işleme koyabilir. İsterse milletvekilliğinden de istifa ederim” dediğini iddia etmişti.

Yeneroğlu'nun son paylaşımlarından biri, yargılanıp beraat ettiği halde pasaport alamayan KHK'lı kanser hastası profesör Haluk Savaş'a ilişkindi.


Yeneroğlu, AK Parti'nin kullandığı medya dilini eleştirdiği için Yeni Şafak'taki yazısı yayınlanmayan Kemal Öztürk'e de destek vermişti
 


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU