Barlas: Eylemlere karşı önlem alınmalı, siyasi ortamı germekten kaçınmalı

"Bugünlerde Boğaziçi Üniversitesi'nde görülen eylemlerin çok ileri aşamalara ulaşanlarını 'Gezi kalkışması' sırasında görmüştük"

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan eylemlere karşı önlem alınmasını, bununla birlikte siyasi ortamı germekten de kaçınılması gerektiğini söyledi.

Barlas, bugünkü köşe Boğaziçi’ndeki eylemleri Gezi protestolarıyla kıyasladı:

Bugünlerde Boğaziçi Üniversitesi'nde görülen eylemlerin çok ileri aşamalara ulaşanlarını "Gezi kalkışması" sırasında görmüştük. Bu kalkışmayı örgütleyenlere karşı başlangıçta hoşgörüyle yaklaşıldı. Bunların sözcüleriyle diyalog kuruldu... Hatta bunların çeşitli yatırımlara karşı oldukları da bildiri şeklinde açıklandı. Ama başlangıçtaki hoşgörü işe yaramayıp kent anarşiye gömülünce, sert ve kararlı biçimde müdahale edildi. Sonunda eylemler durdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde, bu aşamaların yaşanılması gündemde değil. Güvenlik güçleri en sert şekilde müdahale edip eylemcileri gözaltına alıyorlar. Yapılan açıklamalarda da eylemcilerin tümünün öğrenci olmadığı duyuruluyor. Bu arada New York Times gibi gazeteler eylemleri haklı bulan yorumlara yer verirken, mesela Ekrem İmamoğlu veya Ali Babacan gibi isimler de eylemcilere hoşgörülü davranılması için çağrılar yapıyorlar.

Geçmişte hem bu tür eylemlerle hem de 15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış olan deneyimli AK Parti iktidarının, hem eylemlere karşı önlem alması hem de ortamı gerginlikten arındıracak güler yüzlü yaklaşımlar sergilemesi, siyasi aklın gereğidir.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU