Sosyal Ağ'ın yazarı, GameStop'la ilgili yeni kitabını tamamlamadan film haklarını sattı

Ben Mezrich'in kitabı "Kazara Milyarder" Facebook'u konu alan 2010 yapımı dram filmine uyarlanmıştı

GameStop olayı, yeni yıla damgasını vurdu (Reuters)

Film stüdyosu MGM, GameStop destanını konu alan ve yakın zamanda çıkacak bir kitabın haklarını satın aldı.

Geçen hafta, r/wallstreetbets adlı Reddit grubundan bir grup amatör yatırımcı, video oyunu perakendecisi GameStop'ın büyük miktarda hissesini satın alarak şirket hisselerinin Aralık'tan bu yana yüzde bin 700 değer kazanmasına neden olmuştu.

Hikaye, en çok satan yazarlardan Ben Mezrich'in kaleme aldığı "The Antisocial Network" (Antisosyal Ağ) adlı kitapta incelenecek.

Fakat GameStop hikayesi yalnızca ilk haftasını doldurmuşken ve Mezrich'in kitabı henüz yazılmamışken Deadline, MGM'in cuma günü (29 Ocak) kitap taslağının haklarını aldığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, Mezrich'in MGM patronu Michael De Luca'yla birlikte çalıştığı ilk sefer değil. MGM, Mezrich'in 2009 tarihli kitabı Kazara Milyarder: Facebook'un Kuruluş Hikayesi'nden (The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, a Tale Of Sex, Money, Genius and Betrayal) uyarlanan ve Mark Zuckerberg'i konu edinen biyografik film Sosyal Ağ'ın yapımcılığını üstlenmişti.

Yeni filmin yapımcılığını Oscar'a aday gösterilen Aaron Ryder üstlenirken, Sosyal Ağ'da her ikisi de Armie Hammer tarafından canlandırılan Cameron ve Tyler Winklevoss idari yapımcı olacak.

GameStop hikayesinin anlaşılması doğal olarak zor olsa da, bazı kültürel figürler finansal destan hakkında ne düşündüklerini paylaştı veya açıklayıcı işler yarattı.

Trevor Noah'ın açıklayıcı videosunu buradan izleyebilirsiniz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU